Expo over Stadhuis in Bieb Sneek

0

Sneek 8 september 2011 – In het Historisch Informatie Punt (HIP) in Bibliotheek Sneek is een tentoonstelling ingericht over het oude stadhuis aan de Marktstraat. Veel oude voorwerpen en foto’s tonen het verhaal van de geschiedenis van het oude stadhuis. Van de voormalige gemeente Sneek werden allerlei historische voorwerpen geleend en Vereniging Historisch Sneek verzamelde en leverde oude foto’s.

Daarop is ondermeer te zien dat het gebouw ooit een verdieping lager was dan nu. Het verhaal van het stadhuis begint al in 1478, toen werd er op de huidige locatie van het stadhuis een raadhuis gebouwd. In 1550 vindt de eerste van een hele reeks uitbreidingen plaats. Met deze tentoonstelling sluit het HIP aan bij het thema van Open Monumentendag op 10 september; ‘Nieuw gebruik van oude panden’. De tentoonstelling is te zien van 10 september tot en met half december.

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend