Tresoar krijgt 5100 afbeeldingen van Sneek

0

Leeuwarden 7 september 2011 – Door een schenking van de 88-jarige Hendrik van der Zee uit Hilversum en Sytze ten Hoeve, voormalig directeur van het Fries Scheepvaart Museum in Sneek, is de beeldbank van  Tresoar 5100 afbeeldingen van Sneek en andere plaatsen in Friesland rijker. Vrijwilligers zijn de afgelopen maandsen druk geweest met het online zetten van de afbeeldingen en ze te voorzien van foto-onderschiften.

Hendrik van der Zee heeft zijn hele bezit aan ansichten, foto’s en dia’s aan het historisch instituiut in Leeuwarden geschonken, net als Sytze ten Hoeve die eerder al 2400 kaarten van Sneek en omstreken aan Tresoar schonk.

Het werk van de vrijwilligers zit er op en de afbeeldingen zijn via de site van Tresoar te bekijken.

 

 

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend