Molenaars werven molenaars op Friese Molendag

0

Fryslân 7 september 2011 – Bent u nieuwsgierig naar de werking van een molen? En misschien zou u vrijwillig molenaar willen worden……?! Dan is dit uw kans! Op zaterdag 10 september a.s. organiseren de Friese molenaars de Friese Molendag. Dit jaar voor de 13e keer. De Friese Molendag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van de Bankgiro Loterij.

Molens zorgden er eeuwenlang voor dat we droge voeten hielden, graan maalden tot meel en bomen zaagden tot planken en balken. Op de Friese Molendag stellen de molenaars hun molen open om dit allemaal aan het publiek te laten zien. Tevens is er ruime aandacht voor de opleiding tot vrijwillig molenaar. Enkele weken na de Friese Molendag wordt de mogelijkheid geboden tot het volgen van enkele vrijblijvende proeflessen.

De meeste molens zijn geopend van 10.00u.-16.00u. Op de website: vindt u een overzicht van de deelnemende molens. Tevens worden hierop de openingstijden en eventuele extra activiteiten vermeld. Op: www.molenaarworden.nl vindt u alles over de opleiding tot vrijwillig molenaar. De Friese molenaars verwelkomen u van harte op de Friese molens!

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend