Spinnenmiddag voor kinderen in de Alde Feanen

0

Earnewald 6 september 2011 – Durf jij mee te gaan op een echte spinnenexcursie? It Fryske Gea houdt woensdag 28 september een spinnenmiddag voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Van 14.00- 16.00 uur ga je mee op zoek naar allerlei kriebelende spinnen in De Alde Feanen. Opgave kan tot dinsdag 27 september, 15.00 via het bezoekerscentrum van It Fryske Gea, tel. (0511) 539 618. Deelname is voor kinderen van leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, kinderen van niet-leden betalen € 2,50 per persoon.

Veel mensen zijn bang voor spinnen. Eigenlijk zijn ze helemaal niet eng, maar juist interessant. Zo is de fel groene komkommerspin echt heel klein en maken veel soorten spinnen mooie webben om hun eten mee te vangen. Wist je dat spinnenmannen meestal een stuk kleiner zijn dan spinnenvrouwen? Wanneer een mannetje het spinnenvrouwtje probeert te verleiden tot een vrijpartij is dat voor hem erg spannend. Heeft het spinnenvrouwtje meer zin in een lekker hapje, dan in een vrijpartij? Dan heeft het mannetje pech want dan wordt hij opgepeuzeld door het vrouwtje.

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend