Open atelier Centrum voor de Kunsten Sneek

0

Sneek, 1 september 2011 – Het Centrum voor de Kunsten & Ritmyk start in september met verschillende cursussen en houdt daarom op donderdag 15 september een cursusmarkt en open atelier. Belangstellenden kunnen vrijblijvend een kijkje komen nemen voor informatie over de cursussen op het gebied van beeldende kunst, muziek, theater, taal, muziektheater (musical) en dans. De cursusmarkt/Open atelier is van 17.00 – 21.00 uur in de locatie Kaatsland 11 (ingang Potterzijlstraat) in Sneek.

Wat te doen deze winter? Nu de scholen weer zijn beginnen starten in september ook de nieuwe cursussen en lessen op kunstzinnig gebied bij het Centrum voor de Kunsten & Ritmyk. De lessen en cursussen zijn voor jong en oud, zowel voor beginners als gevorderden. Onder leiding van bekende kunstenaars kan men zich scholen in beeldhouwen, edelsmeden, tekenen, schilderen en keramiek.

  • Kinderen kunnen kennismaken met al deze technieken in de cursus Algemene Beeldende Vorming (ABV) onder leiding van Marion van Dijk. Nieuw is ook de cursus abstract schilderen onder leiding van Yvonne de Hoop.
  • Keramiste Marion van Dijk geeft een demonstratie Raku stoken op het schoolplein.
  • Voor schrijvers zijn er de cursussen autobiografisch en columns schrijven onder leiding van Wies Kuijers.
  • Ook op het gebied van dans zijn er naast klassiek ballet, jazz en Algemene Dansante Vorming (ADV) een aantal nieuwe cursussen; zoals Ultimate Freestyle, tapdance, showmusical en moderne dans.
  • Kinderen kunnen leren toneelspelen in de cursus theatermaken, voor jongeren is er de cursus acteren. Al deze cursussen worden gegeven in een heus minitheater en worden afgesloten met voorstellingen voor publiek.
  • Wie alle podiumkunsten wil combineren kan terecht bij de afdeling muziektheater; voor kinderen zijn er de groepen kindermuziektheater op leeftijd en niveau en voor jongeren is er de musical opleiding Muzt. Volwassenen kunnen terecht in het musicalkoor, onder leiding van Joke Krist of bij musical dance onder leiding van Raymond Guzman.
  • Ook op muzikaal gebied zijn er diverse korte cursussen, zoals o.a. kleutermuziek, muziek spelenderwijs, djembé, begeleiden op gitaar en de snuffelcursus zang.

Veel kunstenaars en docenten zijn tijdens cursusmarkt/open atelier aanwezig om uitleg te geven over de inhoud van de cursussen. Ook is er cursisten werk uit vorige beeldende kunst cursussen te zien. Het cursusoverzicht is bovendien te vinden op de website www.cvksneek.nl. Voor informatie kan ook gebeld worden met de administratie: (0515) 431400.  (fotocredits Almar Setz)

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend