Sjouwtocht door Noard-Fryslân Bûtendyks

0

Noarderleech, 31 augustus 2011 – Eindeloos sjouwen langs kwelders, drinkdobben en kwelderwerken. Op zondag 18 september kunnen belangstellenden onder leiding van een gids van It Fryske Gea mee op een onvergetelijke dagtocht van Zwarte Haan naar het Noarderleech bij Nieuwe Bildtdijk. Aanvang is om 9.00 uur en de tocht duurt tot ongeveer 16.00 uur. Deelnemers dienen zelf voor eten en drinken voor onderweg te zorgen. Stevige wandelschoenen en een verrekijker zijn aan te bevelen.

Opgave voor deze sjouwtocht kan tot vrijdag 17 september 12.30 uur via het kantoor van It Fryske Gea, tel. (0512) 381448. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 3,- en kinderen tot 12 jaar € 2,- per persoon.

Waar eens de slikwerkers hun ruggen kromden…

ligt nu een uniek natuurgebied. Door het zoute water meer invloed te geven is de Waddenkust één van Europa`s grootste vastelandskwelders. Zilte graslanden, slikvelden en kwelder wisselen erlkaar af. Voor vogelliefhebbers is het gebied een paradijs. Jaarlijks rusten, broeden en fourageren meer dan een miljoen vogels in het gebied. In het najaar en de winter zijn er gigantische aantallen ganzen. Van de rotgans verblijft soms een vijfde deel van de wereldpopulatie in dit buitendijkse land, van de brandgans zelfs een derde deel.

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend