Minder toeristen in Fryslân door herfstachtige juli

0

STAVOREN – In juli maakten 2000 boten minder dan in het jaar ervoor gebruik van de Frisosluis van Stavoren. Het moge duidelijk zijn dat de maand juli die dit jaar als herfstmaand geen gek figuur zou slaan, zijn weerslag heeft op het toerisme in Fryslân.. Het weer is allesbepalend voor de passages bij de sluis. Zodra de zon schijnt is er een enorme toename, laat ook de provincie weten. Op slechte dagen gingen niet meer dan twintig boten door de sluis.

De laatste jaren neemt het aantal passages gestaag af. Als oorzaken worden genoemd de economische recessie en concurrentie van nieuwe vaargebieden in Duitsland. Om het tij te keren investeert de provincie met het Friese Merenproject fors in de infrastructuur voor watersporters. Overiogens was de afname goed te merken bij alle ‘poorten naar Fryslân’.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend