RadioNL brengt ode aan Johnny Hoes

0

SNEEK – RADIONL brengt vrijdag een ode aan de zaterdag op 94-jarige leeftijd overleden zanger, componist, producer en muziekuitgever Johnny Hoes!Tussen 12.00 en 15.00 uur staat de zender volledig in het teken van Johnny Hoes met naast een interview met zijn zoon Adri-Jan Hoes ook gesprekken met artiesten als Anneke Gronloh, Marianne Weber en Thomas Berge die mede groot geworden zijn door de inzet van Johnny Hoes.

Zijn zoon Adri-Jan Hoes is ondanks het verdriet positief gestemd “mijn vader heeft ons altijd voorgehouden dat het een prestatie is dat hij 94 jaar geworden is, en sprak de woorden, dan hebben jullie wel wat te vieren”

De ‘keizer van de smartlap’, zoals hij in de showbusiness vaak werd genoemd, heeft zijn leven lang gestreden voor het volkse Nederlandse lied. Niet alleen zong hij zelf verdienstelijk, maar in de Telstar studio’s was het een komen en gaan van artiesten en werden duizenden hits geschreven, opgenomen en geboren van artiesten als De Zangeres Zonder Naam, Henk Wijngaard en Arne Jansen. Maar naast het volkse repertoire stond Hoes ook aan de wieg van de Nederpop in de jaren tachtig met bands als Toontje Lager, Doe Maar en Normaal.

De afgelopen week reageerden luisteraars van RADIONL massaal op het overlijden van de icoon die één van de grondleggers was van de Nederlandstalige muziek in Nederland. Reden voor RADIONL om Johnny Hoes een ode te brengen via de radiozender waar de producten van Telstar dagelijks aan bod komen.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend