Agerbeek en Oosterhuis bij Jazzclub Daaldersplaats

0

SNEEK – Muzikaal leider Harry Emmery nodigt pianist Rob Agerbeek uit voor een concert op 20 februari a.s. in Jazzclub Daaldersplaats in Sneek. Pianist Rob Agerbeek zit reeds meer dan 50 jaar in het vak. Hij is zeer bedreven in het spelen van diverse stijlen jazz, waaronder boogie woogie, blues, bebop en mainstream.

Hij speelde met legendes als Ben Webster, Horace Silver, Dexter Gordon en Ann Burton. Rob was zes jaar de pianist van de Dutch Swing College Band. Met zijn trio speelde Rob de afgelopen jaren op het North Sea Jazz festival en op diverse buitenlandse podia. Hij is te horen op zo’n 70 albums, waarvan acht eigen cd’s. Bovendien ontving hij een aantal muzikale onderscheidingen. Joost Patocka is een drummer die de jazz zeer goed verstaat. Hij studeerde aan het Haags conservatorium. Joost speelt o.a. bij Rita Reys, Ruud Jacobs, Francien van Tuinen en Benjamin Herman. Joost is te horen op meer dan 23 cd’s en 2 DVD’s.

Zangeres Daisy Oosterhuis is dé Lady of Jazz. Zij zingt sinds jarenlang bij diverse jazz combo’s, en speelde hiermee in binnen- en buitenland. Daisy heeft met diverse formaties zo’n zes cd’s gemaakt. Zij is regelmatig te zien in theaters. Daisy is erg muzikaal en heeft een prima jazztiming. Met een opzwepend enthousiasme brengt zij het repertoire uit het American Songbook. Muzikaal leider en contrabassist is Harry Emmery, hij heeft een eigen speel¬techniek ontwik¬keld: Thumbing, waarmee hij uniek is in de wereld. Harry Emmery (ex Metropole Orkest) is al 30 jaar lang een begrip in de jazzmuziek en heeft meer dan 90 albums gemaakt en gespeeld met o.a.: Chet Baker, Johnny Griffin en Freddy Hubbard. Harry gaf o.m. in 29 jaar 85 concerten op het North Sea Jazz festival. Hij is docent, arrangeur, componist en producer en speelt in diverse formaties. Deze middag wordt een waar jazz festijn met bekende jazz liedjes.

De concerten worden gehouden eens per maand op zondagmiddag in Hotel-restaurant De Daaldersplaats in Sneek. Dit gezellige restaurant biedt plaats aan zo’n 100 gasten, het is prima bereikbaar, tegenover het station en er zijn voldoende parkeerplaatsen. Na afloop van de concerten kunnen gasten gebruik maken van een 4-gangen jazzdiner voor 17,50. Presentatie is in handen van Terry Emmery, zij zorgt voor een entertainende en informatieve begeleiding van de concerten.


Rob Agerbeek ft. Daisy Oosterhuis 20 februari a.s. 15 uur, Jazzclub Daaldersplaats, Hotel-restaurant De Daaldersplaats, Stationsstraat 66, Sneek. Entree 12,50 p.p. (voorverkoop: mede bij: VIP Records, Sneek). Volgend concert 20 maart Greetje Kauffeld.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend