Dokk’em Open Air bevestigt Alestorm en Pagan’s Mind

0

DOKKUM – De kop is er af. Het progressieve Pagan's Mind en de Schotse piraten metal band Alestorm zijn de eerste bevestigde namen voor de zesde editie van Dokk'em Open Air. Het festival, gehouden onder de rook van Dokkum, vindt plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Piraten metal band Alestorm zal flink gaan bijdragen aan de feestvreugde op de zesde editie van Dokk'em Open Air. Verwacht geen gruntende Jan Smit maar een kruising tussen heavy, folk en sleazy metal. Alestorm is een echte feestband waarbij het bier rijkelijk vloeit. De band is ooit begonnen als parodie op de Scandinavische 'true' black metal scene. Maar al snel werd het door hun gelanceerde genre 'True Scottish Pirate Metal' serieus genomen. De band toerde onlangs met Sabaton door Europa waarbij de shows allen nagenoeg uitverkocht waren.

Pagan's Mind is van een hele andere orde. De band bestaat uit bloedserieuze muzikanten die het onderste uit de kan willen halen als het om het maken van muziek gaat. Progressieve metal op topniveau dus. Pagan's Mind is in 2000 opgericht en bracht sindsdien vier studioalbums uit waarvan de zeer goed ontvangen God's Equation uit 2007 de laatste is. Na intensief getoerd te hebben met o.a. Sonata Arctica, werkt de band inmiddels hard aan de opvolger.

Net als vorig jaar staat zaterdag, onder het motto 'all day all metal', volledig in het teken van de harde muziek terwijl op vrijdag meer mainstream geprogrammeerd wordt. Reeds bevestigd op vrijdag is Status Quo tribute band Piledriver uit Duitsland. Kenners zeggen dat Piledriver speelt zoals het origineel deed op het hoogtepunt van hun carrière.

De organisatie hoopt binnenkort meer namen bekend te maken. Met het oog op de dreigende verhoging van het BTW-tarief op concertkaartjes is de ticketverkoop reeds gestart. De eerste kaarten zijn reeds verkocht.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend