Vette blues en swinging orchestra in Bolwerk Sneek

0

SNEEK – Poppodium Het Bolwerk in Sneek heeft dit weekend weer een tof programma! Op vrijdag 19 november voluit blues-rocken bii een nieuwe Rock The Spot met Shaking Godspeed, dé Noorderslag sensatie van 2010! En op zondagmiddag 21 november vanaf 15.00 uur weer een nieuwe Zalige Zondag met het wreed swingende feestorkest SINAS!

Noorderslag-sensatie Shaking Godspeed bestaat uit drie fijne adolescenten in de bloei van hun leven die nou eens écht opwindende muziek brengen! Hun liefde voor oude roots (slidegitaar!) en rock&roll leidt naar een verzameling verdomd urgente en catchy bluessongs! Orgelmaniak/zanger Andre Dodde, drummer Maarten Rischen en zanger/snarentrekker Wout Kemkens combineren goede songwriting met experiment en bezieling! Shaking Godspeed werd in het leven geroepen door gitarist Wout Kemkens toen zijn band The Bloody Honkies vorig jaar de handdoek in de ring gooide. Thou shall shake! beweert dit drietal dat genadeloos elke zaal plat speelt. Deze levendige band combineert haar ruige rock&roll met weerbarstige, maar catchy blueselementen. Zowel voor de bluesliefhebber, de moderne garagerocker als degene die die nieuwe vette rockband wil ontdekken, zijn de mannen van Shaking Godspeed een aanwinst voor de oren. Het support Sugar Sweet komt helemaal uit Tilburg gereden om iedereen omver te blazen met hun soulvolle bluesrock. De zaal gaat om 21.00 uur open en de entree is maar 5 euro.

Nederland heeft er een wreed swingend feestorkest bij: SINAS! In SINAS spelen o.a. jazzmuzikant Rob vd Wouw en leden van o.a. New Cool Collective. Er wordt met ontzettend veel plezier en tomeloze energie gespeeld, in een stijl die eigenlijk nauwelijks te benoemen is. Het is zonder meer dansmuziek, maar je hoort naast jazz, afrobeat en funk ook de hele wereld meeklinken op een organische manier – reggae, arabisch, ska, latin, afrikaans, alles.

Sinas is een band die draait om de sax van Wouter Schueler, de trompet van Rob van de Wouw en verder om de toetsen van Andy Birnbaum, die soms vette orgels laat swingen, en dan weer wat experimentelere geluiden tevoorschijn weet te toveren, en de gitaar van Jan Wouter Oostenrijk. Die vier kunnen schitteren dankzij de ijzersterke ritmesectie van Jos de Haas en Frank van Dok op percussie, Hassie Dune op bas en Joost Kroon op drums.

Live maakte de band al een tijdlang behoorlijk wat indruk, want ze maken muziek waar niemand bij stil kan blijven zitten, en weten zo in no time een feest te bouwen. Maar Sinas is meer dan alleen een pure feestband, daarvoor zit het allemaal te goed in elkaar. Dwingende beats, onweerstaanbare grooves en pakkende melodieën uit alle windstreken. Wederom brengt Sinas meerdere culturen en invloeden samen tot groovende dance. Dit is muziek die ook herhaald luisteren heel goed verdraagt. Je krijgt dan alleen maar meer bewondering deze opwindende superband. De zaal gaat om 15.00 uur open.


Vrijdag 19 november
SHAKING GODSPEED
+ Sugar Sweet
21.00 uur / € 5,-

Zondag 21 november
SINAS
Met leden New Cool Collective
15.00 uur / € 10,-

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend