GrootSneek schreeuwt mee om cultuur !

0

SNEEK – Overal in het land wordt bezuinigd op cultuur. Gemeenten, provincies en nu ook het rijk snijden tot op het bot. Dat heeft desastreuze gevolgen voor de culturele infrastructuur in onze regio. Op 20 november is er een landelijke actiedag tegen de bezuinigingen.

Kom op zaterdag 20 november naar Leeuwarden en breng zoveel mogelijk vrienden, familie, verenigingsleden mee. Neem verder een klein voorwerp mee dat symbool staat voor je culturele passie. Een oude schilderkwast, een vioolsnaar, een tekening, een oud muziekboek, een verschoten schort dat je voor pottendraaien hebt gebruikt, die ene pruik van die ene rol in dat ene toneelstuk……. Het geeft niet wat. Het kleine symbool hangen we straks samen “aan de wilgen” in het centrum van Leeuwarden. Daarmee tonen we de kaalslag die het gevolg zal zijn van de voorgestelde bezuinigingen.

Waar en hoe laat?

In Leeuwarden zijn 3 verzamelpunten, te weten Keunstwurk, Wissesdwinger 1, Stadsschouwburg De Harmonie, Ruiterskwartier 4 en Bibliotheek, Wirdumerdijk 34. U bent van harte welkom bij één van deze punten vanaf 13.15 uur. Van daar lopen we om 13.30 uur in een luidruchtige optocht naar de Nieuwestad (bij de Waag). Daar start om 14.00 uur het programma op het hoofdpodium, met optredens van o.a. De Kast.
Op het plein staat een “Wilg”, opgericht door Stadskunstenaar Marten Winters., waaraan wij om circa 15.00 uur in stilte onze “cultuur” aanhangen. We verlaten vervolgens de Waag, zodat de kaalslag zichtbaar wordt in een grote hoeveelheid achtergelaten cultuurvoorwerpen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend