Sneeker Cantate Koor met gasten in Zuiderkerk

0

SNEEK – Op zondag 28 november aanstaande geeft het Sneeker Cantate Koor vanaf 16:00 uur een concert in de Zuiderkerk te Sneek. Het concert is bijzonder te noemen in deze regio omdat er samengewerkt word met het Ensemble Conservatoire en een aantal gerenommeerde solisten.

Het Sneeker Cantate koor is opgericht in 1938 en bestaat uit circa 50 leden. Het koor staat al weer een jaar onder leiding van dirigent Jan Blanksma , muziekdocent en bekend als dirigent en muzikaal leider van verschillende koren.

Het Ensemble Conservatoire is ontstaan uit studenten van het Conservatorium te Zwolle met als doel het begeleiden van koren.Inmiddels is het een veelzijdig begeleidings ensemble bestaande uit een vaste kern beroepsmusici, verbonden aan diverse andere orkesten, conservatoria en muziekscholen. Deze vaste kern wordt regelmatig aangevuld met jonge, talentvolle musici. Lovende recensies over het ensemblespel, bijzondere solistische bijdragen, de flexibiliteit en de geestdrift maken dit ensemble enorm geliefd bij koren in heel Nederland.

De solisten deze middag zijn Tetsje van der Kooi (Sopraan), Femke de Boer (Alt) , Klaas Lyklema(Tenor)uit Sneek en Ben Bunt (Bas)

De combinatie van het Sneeker Cantate koor, het Ensemble Conservatoire , en de vier solisten gaat zorgen voor een bijzonder klassiek concert in de Zuiderkerk van Sneek. Kaarten à € 12.50 zijn aan de kassa verkrijgbaar

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend