Sint Nicolaas aangekomen in Sneek

0

SNEEK – Vele duizenden kinderhartjes klopten de afgelopen weken al vol verwachting. En zaterdagmiddag, tijdens de warmste aankomst van de Sint ooit, arriveerde de goedheiligman in zijn boot De Spanje, met bij zich de Pakjesboot 15 en al zijn pakjespieten in de Kolk van Sneek.

De twee boten meerden af voor de Waterpoort van Sneek, nadat de Spanje eerst nog een ererondje had gemaakt langs de kaden, waar het zwart zag van de kinderen (ook daar al). Toen de Spanje eenmaal was afgemeerd aan de kade van de Waterpoortsgracht, werd Sinterklaas door Burgemeester Hayo Apotheker en enige behulpzame Pieten aan de vaste wal geholpen. De Sint liet zich alles welgevallen, maar had, gezien de souplesse waarmee de oude baas op de wal kroop, helemaal geen hulp nodig gehad. Veel senioren vragen zich af hoe de Sint zo soepel blijft op zijn hoge leeftijd, maar daar zullen we in een ander artikel wel eens aandacht aan besteden. Hoe het er eerst maar op dat hij een gezegend man is en regelmatig zijn work-out doet in zijn Spaanse residentie.

Sinterklaas sprak de duizenden kinderen in Sneek toe dat hij blij was weer in Sneek te zijn. Hij had in Spanje al vele duizenden gedichten, brieven en verlanglijstjes gekregen van de kinderen uit Sneek en de Pakjesboot 15 zat dan ook vol met cadeautjes voor de Sneker kinderen. Sint  merkte op dat hij had gemerkt dat de nieuwe burgemeester van Sneek al een aardig mondje Fries en Snekers sprak (en zong) , voordat hij op zijn trouwe paard de schimmel Amerigo , al achttien jaar de trouwe metgezel van de Sint, klom om met al zijn Pieten een rijtoer door de met kinderen en ouders volgepakte binnenstad van Sneek te maken.

Na de rijtoer arriveerde de optocht voor het bordes van het gemeentehuis van Sneek, waar de Sint werd toegesproken door de burgemeester en zich qua complimenten naar de kinderen van Sneek ook niet onbetuigd liet.

Toen de goedheiligman zich even later ook nog even liet zien in de Walrus, waar je bijkant over de hoofden kon lopen, om een aantal kinderen een handje te geven, was de vreugde compleet. Nu de schoen maar opzetten, en wachten op dat heerlijk avondje, pakjesavond.

(foto´s Wim Walda)

De overige foto´s kunt u vinden in het GrootSneek foto/album.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend