Dino Zoo in Makkum op de lange baan?

0

WITMARSUM – Volgens deskundigen past een Dino Zoo prima in Makkum. Maar politiek Wûnseradiel lijkt nog niet klaar te zijn voor zo’n attractie. Het plan dat Theo Op de Hoek en Leo van Breeden met het terrein van de gemeentereiniging hebben, biedt vermaak en trekt gezinnen naar Friesland.

Bovendien heeft de gewenste seizoensverlenging voor de plaatselijke ondernemers tot gevolg, concludeert KWAN Leisure uit Doorn. Het bedrijf, gespecialiseerd en conceptontwikkeling voor de vrijetijdsbranche, nam in opdracht van de gemeente Wûnseradiel het zeven hectare grote perceel nabij recreatiecentrum de Holle Poarte onder de loep.

De ondernemers willen er dieren tentoonstellen die ooit in deze streek hebben geleefd. In een grote bak mogen kinderen naar dinobotten speuren. Directeur Jean Paul Haenen heeft de bevindingen tijdens de raadsvergadering gepresenteerd. Het zou een kleinschalig attractiepark moeten worden dat jaarlijks tussen de 35-duizend en 50-duizend bezoekers moet trekken. De nieuwe fusiegemeente moet er een oordeel over vellen. (bron SWF Lokaal)

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend