Sneek: Uniek concert voor een hobo voor Tanja

0

SNEEK – Op 11 november om 20.00 uur vindt in de aula van het Bogerman College aan de Hemdijk in Sneek een uniek klassiek benefietconcert plaats. Het wordt gegeven om € 4.500 bijeen te brengen voor een gereviseerde maar conservatoriumwaardige concerthobo voor de getalenteerde Tanja Malic.

Tanja is aanbevolen door Irma Kort van het Nederlands Blazers Ensemble. Irma Kort is ook een van de professionele musici die ambassadeur is van ‘Musicians without Borders’. Tanja is een van de jonge getalenteerde musici die in het na-oorlogse Bosnië-Herzegovina zonder hobo niet kan doorstuderen om professioneel hoboïst worden.

Aan het concert nemen deel:

  • Valentina Tóth (1994, Leeuwarden), die jeugdambassadrice is van ‘Mucians without Borders’, kreeg op de Ferwerda Academie pianoles en sinds 2008 muziektheorie. Sinds 2007 studeert ze in de talentklas van het conservatorium in Groningen bij de pianisten Tamara Poddubnaya en Nata Tsvereli. Ze studeert modern repertoire bij Ton Hartsuiker en volgde masterclasses (soms als prijs) op o.a. Festivals in Nederland, Zwitserland en de USA.
  • Dineke Nauta (1993, Easterwierrum) speelt saxofoon vanaf haar 9e jaar. Na het afronden van een eerste opleiding werd ze in 2008 toegelaten tot de Jong Talentklas van het conservatorium in Groningen.
  •  
  • Het Sneker Blokfluit Kwartet bestaat uit musici die allen gestudeerd hebben aan het conservatorium te Leeuwarden. Ze bespelen bijna alle soorten blokfluiten, van de 30 cm kleine sopraan tot en met de 2 meter grote contrabasblokfluit. Het repertoire van het Sneker Blokfluitkwartet varieert van de renaissance tot populair. Het kwartet bestaat uit Theo Wiersma, Joke de Jager, Annie Bijlsma en Lies van der Grient.
  • Het Bogerman POPkoor en het Bogerman Kamer Orkest zijn muzikale formatie van scholengemeenschap Bogerman uit Sneek. Het POPkoor bestaat uit zo’n veertig jonge meiden, die naast het poprepertoire ook klassieke stukken zingen. Het klassieke werk gebeurt op projectbasis. Joke Krist is de leidster/dirigente.
  • Het Bogerman Kamer Orkest is de derde orkestformatie. Ook de Bogerman Bigband en The Body Orchestra, de filharmonie van de onderbouw, zjin onderdelen van het orkestbestand. Het kamerorkest, o.l.v. Anne Oosterhaven, heeft voornamelijk klassiek repertoire op de lessenaar staan Maar soms wordt er een soort van metropoolsamenstelling gemaakt, waarbij het orkest geassisteerd wordt door een ritmesectie en enkele blazers van de bigband.

Valentina Toth zal o.a. spelen van Haydn ´Sonate in C gr. tets´, van C. Debussy ´Prelude Brouillards´ en van Schubert ´Impromptu nr. 4 in As gr. tets´.
Dineke Nauta begeleidt ze in ´Cinq dances exotiques´ van Francaix. Het Bogerman Kamer Orkest begeleidt haar in de 1e sonate in C (deel 1 – allegro) van Kuhlau en in de 6e sonatine in G (deel 1 – allegro) van van Clementi.

Sneek, aula CSG Bogerman, Hemdijk 2, Sneek, do. 11 november, 20.00 u, zaal open 19.30 uur, toegang €5

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend