Rock met Van Jets en Dan Baird in Bolwerk Sneek

0

SNEEK – Op vrijdag 5 november hebben we met The Van Jets weer een fantastisch en eigenzinnige Belgische band met krachtige songs op het podium van Het Bolwerk! Op zondagmiddag 7 november vanaf 15.00 uur is het tijd voor de rootsy bluesrock van Dan Baird! Dan Baird is natuurlijk bekend van de hit I Love You Period.

The Van Jets zijn een geoliede rockband met waanzinnige contrasten, spannende effecten, bluesy gitaarriffs en indringende zang. Je hoort garagerock, glamrock en rijke muzikale invloeden van helden als David Bowie, Iggy Pop, T-Rex en Mauro Pawlowski. The Van Jets zetten al gauw Vlaamse podia in vuur en vlam met verschroeiende riffs en krachtige songs. Erkenning kwam er snel. Na wat nog maar hun vijfde optreden ooit bleek te zijn, sleepten ze in de Brusselse AB Belgisch meest begeerde rocktrofee in de wacht: Humos Rock Rally. Met hun stevige live reputatie deden ze vele clubs stomen en prijkten ze op tientallen zomerfestivals zoals Rock Werchter, Pukkelpop en Dour festival. En nu is er een plaat vol vuile slepende rock&roll tot popsongs pur sang, steeds met die eigenzinnige, waanzinnige en melodieuze Van Jets touch, een ongezien opwindende trip, genaamd Cat Fit Fury. Op dit album hebben The Van Jets zichzelf overtroffen. Klaar om grenzen te doorbreken!


 

Op zondagmiddag 7 november komt Dan Baird het podium van Het Bolwerk onveilig maken met roots en bluesrock. Want Dan Baird is terug! En hij weet nog steeds feilloos een feestje te bouwen op het podium en heeft daarin een zekere cultstatus opgebouwd. Samen met zijn band Homemade Sin, met onder andere de drummer en bassist van Georgia Satellites en gitarist Warner E. Hodges van Jason & The Scorchers, gaan alle remmen los en komen zowel de nieuwe als de oude nummers voorbij. Dan Baird begon zijn carrière in de jaren ’80 als frontman van de roots rock band The Georgia Sattelites. Toen het succes voor deze band uitbleef, gingen ze begin jaren ’90 uit elkaar. Dan begon een solocarrière en kwam gelijk met een knaller van een album genaamd Love Songs for the Hearing Impaired. Op deze plaat stond ook zijn grootste hit I Love You Period! Maar de man heeft nog veel meer muzikaal moois op zijn naam staan, wat deze zondag ook zeker voorbij gaat komen!


Vrijdag 5 november
THE VAN JETS
+ Monstertux
21.00 uur / € 5,-

Zondag 7 november
DAN BAIRD + Homemade Sin
+ Big Jeezus Truck
20.00 uur / € 7,-

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend