Tet Rozendal doet Dietrich in kerkje Gaastmeer

0

GAASTMEER – Terwijl wij ons qua beeld in een soort van nachtclub wanen, vertelt Tet aan de hand van de liedjes over haar eigen levenservaringen. Ze deelt haar wel en wee met het publiek. Rozendal probeert Dietrich dan ook niet te imiteren. Ze geeft haar eigen visie op Dietrich en haar repertoire.

Klassiekers als 'Lola', 'Ich bin von kopf biss fuss auf liebe eingestelt' en 'Lili Marleen' worden door Rozendal op geheel eigen en eigentijdse vertolkt in het Fries. Tegen de achtergrond van het decadente Berlijn presenteert, zingt, schreeuwt en danst Tet Rozendal de Dietrich evergreens. Twee ervaren multi-instrumentalisten zorgen voor een pure akoestische maar verrassende begeleiding. Tseard Nauta speelt contrabas, viool, accordeon en banjo en Marius de Boer wisselt van vleugel naar gitaar, waarbij ze proberen de flamboyante maar wispelturige Rozendal zo goed mogelijk te volgen.

Dietrich klassiekers als 'Lili Marleen' 'Lola' en 'Ich bin von kopf biss fuss auf liebe eingestelt' zijn verfrissend in het Fries vertaald door Jurjen van der Meer en Marius de Boer. Tet Rozendal sjongt Marlene Dietrich is een 75 minuten durend, vermakelijk en afwisselend muziekprogramma met bijzondere effecten en verrassingen. Lieflijk, venijnig, hitsig, maar vaak ook ontroerend.

Datum: 14 november 2010
Aanvangstijd: 15.00 uur
Plaats: Kerk Gaastmeer, J. Jelles Hofstrjitte te Gaastmeer
Toegangsprijs: € 7,50

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend