Jeugdketenbeleid Littenseradiel voor de rechter

0

WOMMELS  – Ondanks het van 14 naar 6 gedaalde aantal jeugdketen heeft de horecabond de gemeente Littenseradiel toch voor de rechter gedaagd, omdat de gemeente het overgebleven aantal keten gedoogd om overlast van de jongeren binden de perken te houden.

De horecabond vindt dat er sprake is van concurrentievervalsing en ongelijke behandeling. In de jeugdketen wordt alcohol geschonken, maar keten hoeven niet,zoals bij horecagelegenheden wel het geval is aan allerlei regels te voldoen. Denk daarbij aan openingstijden,aan overlast,aan brandveiligheid. Op 16 december doet de rechter uitspraak.

Wij zijn ook benieuwd naar uw mening ten aanzien van het ketenbeleid. Tenslotte is Sudwest Fryslan een uitgestrekt gebied waar ook het ketenbeleid een reëel probleem is. Zie rechts boven de enquête.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend