Theaterseizoen Sneek op stoom met aansprekende namen

0

SNEEK – Het theaterseizoen is goed begonnen in Sneek. Rients Gratama en Femmage trokken volle zalen. Dit weekend staan wederom twee toppers op de bühne van Theater Sneek: Julya Lo’ko en Maarten van Roozendaal. En een week later komt Martin Simek naar Sneek.

De Moluks-Sulawesische zangeres Julya Lo’ko en de Nederlands-Indische virtuoze gitarist Erwin van Ligten koesteren de muziek van de Gordel van Smaragd. Vrijdag 22 oktober presenteren zij de Kroncong Asli en traditionele liedjes uit de Molukken in Thetaer Sneek. Zij brengen de romantiek en de blues van de fado terug in de muziek, met het temperament van de flamenco. Door hun eigentijdse interpretatie van de Kroncong sprankelt de muziek als weleer. De Kroncong is in hun handen als herboren!

Na zijn tournee ‘Maarten van Roozendaal en noem het maar vrienden’ was het tijd voor bezinning: terug naar de basis. Maarten van Roozendaal ‘Zonder vrienden’ is een theaterconcert dat hij solo speelt. Van Roozendaal presenteert de liederen zoals ze ooit geschreven zijn: een man, een piano en een stem. Eenvoudig van opzet, overdonderend in uitvoering. De Leeuwarder Courant over ‘Zonder Vrienden’: Superlatieven schieten tekort. ‘Om te janken zo mooi!’. Van Roozendaal speelt op zaterdag 23 oktober in het theater.

Martin Simek in Friese première

Een week later speelt Martin Simek zijn voorstelling ’69. In ‘69 zoekt Martin Simek de confrontatie met het publiek. Als provocateur natuurlijk, maar ook als charmeur. Als pyromaan, maar ook als brandweerman. En passant vertelt hij het verhaal van zijn leven. Op z’n Simeks. ’69 staat voor veel, voor het jaar dat hij in Nederland aan zijn vrije leven begon, midden in de seksuele revolutie. Simek vertelt over de vrouwen die lang de hoofdrol speelden, en over zijn kinderen die nu de hoofdrol opeisen. ‘Speelsheid houdt ons in leven, want dat is het enige waar het om gaat’, zegt hij zelf. Simek is vrijer dan ooit.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend