Veel lokaal talent in Bolwerk Sneek

0

SNEEK – Poppodium Het Bolwerk te Sneek heeft dit weekend veel lokaal talent te gast met op donderdag 14 oktober vanaf 19.30 uur de eerste CvdK Talent Night met Big Blind, Koffiewinkel, Stagger Lee, Picadilly Circus, Nickz en op vrijdag 15 oktober Freeze On Friday met de nieuwe lichting Freesonica bands De Basis en BlackboxRed.

Op zaterdag 16 oktober sluiten we vanaf 21.00 uur het weekend dan erg goed af met een optreden van Anneke van Giersbergen (ex Gathering) & Aqua de Annique.

Op zaterdag 16 oktober doet Anneke van Giersbergen met haar Aqua de Annique ook poppodium Het Bolwerk aan. De solocarrière van Anneke van Giersbergen kende een vliegende start. Na dertien trotse jaren met The Gathering wist ze ook op eigen houtje hoog de hitlijsten in te komen. Haar albums ontvingen louter positieve recensies. De nieuwe plaat In Your Room is toegankelijker dan we van haar gewend zijn. Ze staat lichter in het leven dan voorheen zegt ze, en dat weerspiegelt zich in de muziek. Een beetje donker zal het altijd blijven, maar de nummers op de nieuwe plaat zijn directer. Indiepop met een randje. HP/De Tijd noemde Anneke in hun recensie van Pure Air 'de meest geloofwaardige popzangeres van Nederland.'

In de eerste jaren als Agua de Annique beleefde Anneke talloze kleine en grote hoogtepunten. Een hoogtepunt is zonder twijfel haar debuut als solo-performer. In 2008 zingt ze met Racoon-zanger Bart van der Weide en Bløf (Artist for Tibet) het nummer 'Als je ooit nog eens terug kan' naar de eerste plaats in de charts. Verder was Anneke te horen in de trailer van de film Spiderman 3 (2007). Daarin werd een nummer gebruikt van de Amerikaanse band Globus, waarop Anneke zingt. Ook vervulde ze een belangrijke rol op het album Addicted van Devin Townsend (Strapping Young Lad). Over het besluit solo verder te gaan zegt ze: "Alles wat ik wil doen, doe ik nu. Dat geeft rust."

Op donderdag 14 oktober en vrijdag 15 oktober presenteert Het Bolwerk heel veel talent. Op donderdag 14 oktober vanaf 19.30 uur de eerste CvdK Talent Night met Big Blind, Koffiewinkel, Stagger Lee, Picadilly Circus, Nickz en op vrijdag 15 oktober Freeze On Friday met de nieuwe lichting Freesonica bands De Basis en BlackboxRed. Hiphop/rockgroep De Basis won vorig jaar de Kleine Prijs van Friesland en Road to Parkpop, en deed deze zomer al meerder grote festivaloptredens. Het jonge noise-duo Blackbox Red speelt veel en graag en overal en nergens en speelde dit jaar al op het Lowlands-festival. Mooiste van alles: Talent Night en Freeze on Friday zijn gratis toegankelijk!

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend