Drang fan Tryater yn Ysbrechtum

0

YSBRECHTUM – Op dinsdag 19 oktober speelt Tryater haar tragikomedie Drang in It Nije Formidden in Ysbrechtum. Een tragi-komedie over de gevolgen van een nacht uit een ver verleden vol lust en liefde

Het zal je maar gebeuren… . Plotseling staat er een oude vriendin op de stoep met haar volwassen zoon, ze beweert dat jij de vader bent. Hij is verwekt op een feestje, stiekem in de bosjes. En nu wil ze hulp. Peter Tuinman regisseert deze wrange komedie.

Juliette en Wouter zijn een kinderloos echtpaar van tegen de zestig dat zich met moeite staande houdt. Hij is een journalist die het contact heeft verloren met zijn tijd, zij is een fotografe die na een ernstige ziekte met schrik terugkijkt op haar leven.

Op een dag staat een vriendin van vroeger op de stoep met haar bijna volwassen zoon Luut. Ze beweert dat Wouter de vader is en vraagt om zijn hulp: Luut heeft problemen, ze denkt dat hij een vaderfiguur nodig heeft. Er volgt een confrontatie waarbij leugens worden ontmaskerd en oude keuzes opnieuw tegen het licht worden gehouden.

DRANG begint waar het tv-programma Spoorloos ophoudt. Hoe gaan mensen met elkaar om als ze onverwachts bij elkaar worden gebracht? Het is een voorstelling vol onmacht en dwaasheid, en ondanks de grimmigheid, is er toch ook liefde. Regisseur Peter Tuinman is een bekende acteur. As regisseur won hij in 2009 de Toneelpublieksprijs met Kopenhagen van Het Nationale Toneel. Tjeerd Bischoff schreef in 2008 prachtige scènes voor de 11Stêdetocht van Tryater, o.a. de scène in Hindeloopen met Thijs Feenstra.

Kaarten via 0515-558556 of 0515-419928. Aanvang om 20.00 uur.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend