Première Brulboeiorgel in Stavoren

0

STAVOREN – Op zaterdag 9 oktober heeft de première plaatsgevonden van het brulboeiorgel. Na een uitstel van drie dagen wegens een gebrek aan wind produceerde het orgel voor de 200 genodigden achter de zeedijk bij Stavoren voor de eerste keer officieel zijn bizarre klanken.

Echter ook nu met behulp van dansers bovenop de boeien omdat er wederom te weinig wind stond. Aanvankelijk zou de primeur op woensdag 6 oktober plaatsvinden. De voorstelling is echter verschoven door het gebrek aan golfslag op de locatie bij Stavoren op het IJsselmeer. Kunstenaar en bespeler Hoite Pruiksma heeft dagenlang niet kunnen repeteren op het ook voor hem nog gloednieuwe instrument; tijd die hij meer dan hard nodig heeft. Een voorstelling spelen met een muzikant die zijn instrument nog amper heeft beroerd is ondenkbaar. Uitstel van de première en de hier opvolgende voorstellingen was dan ook de enige keuze. De voorstellingen van 7 en 8 oktober zijn verschoven naar respectievelijk dinsdag 12 en woensdag 13 oktober.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend