Grote namen weekend in Bolwerk Sneek

0

SNEEK – Een weekend vol grote namen in Poppodium Het Bolwerk te Sneek! Op zaterdag 9 oktober de Nederlandse verrassing van het afgelopen jaar: Tim Knol!

Zijn album werd bedolven onder uitsluitend goeie kritieken, hij werd genomineerd voor een 3VOOR12 Award en hij heeft een hit met het nummer ´Sam´. Daarnaast werd bekend gemaakt dat Tim Knol is genomineerd voor twee Edisons! Support is van Tommy Ebben, onderhand ook behoorlijk bekend door de nieuwe Vodafone reclame. De zaal gaat om 21.00 uur open. Op zondag 10 oktober is het vanaf 15.00 uur weer tijd voor jazz in Poppodium Het Bolwerk met een optreden van The Ploctones, met Boy Edgar Prijs-winnaar Anton Goudsmit in de gelederen. Jules Deelder draait de plaatjes! En we beginnen het weekend op vrijdag 8 oktober met de legendarische Nederlands indierockband CORDS!

Zaterdag 9 oktober komt Tim Knol naar Het Bolwerk! Met een pak geweldige songs onder zijn arm heeft Tim Knol de harten van de muziekliefhebbers veroverd. Een jongen, bovendien, waar grote namen uit de Nederlandse popmuziek mee weglopen. Zo werd hij reeds op sleeptouw genomen als voorprogramma tijdens de afscheidstournee van Johan en schreef Neerlands meestergitarist Anne Soldaat een liedje voor het debuutalbum. Op het album spelen behalve Soldaat ook Jacob de Greeuw (Johan) en Jeroen Kleijn (Spinvis, Johan, El Pino & The Volunteers) mee. Gelouterde namen, die allemaal erkennen met een bijzondere debuut-cd bezig te zijn geweest.

Tim Knol is opgegroeid met de platencollectie van zijn vader en dat is te horen. Of je zijn muziek nu omschrijft als roots, nedericana, sixties- of seventiesrock, in alles hoor je zijn liefde voor oude helden. Tijdloze liedjes met een rauw randje en die ongelofelijke stem van een jongen uit Hoorn die muziek maakt waarin het beste uit heden en verleden samenkomt. Zoals Wilco dat doet bijvoorbeeld. Voor Tim Knol is 2010 een aaneenrijging van hoogtepunten. Tims debuutalbum Tim Knol kwam begin dit jaar uit op Excelsior Recordings. Het album werd bedolven onder uitsluitend goeie kritieken en genomineerd voor een 3VOOR12 Award. Daarnaast werd bekend gemaakt dat Tim Knol is genomineerd voor twee Edisons in de categorie Beste Nieuwkomer en zijn album in de categorie Beste Album! De zaal gaat 21.00 uur open.

Zondagmiddag 10 oktober is er weer jazz in poppodium Het Bolwerk. The Ploctones is een jazzgroep met een hechtheid, verbetenheid en souplesse die je niet vaak hoort. Een echt vierkoppig monster, met Anton Goudsmit in de gelederen, één van de meest invloedrijke gitaristen in Nederland, en winnaar van de VPRO Boy Edgar Prijs 2010, de belangrijkste jazz onderscheiding in Nederland. En sinds kort uitgeroepen tot beste popgitarist van Nederland door collegamusici. The Ploctones vertegenwoordigen alles waar het in de jazz om gaat. Ze verklanken een gevoel van vrijheid, zoals die alleen in je wildste fantasieën bestaat. Hun muziek swingt, suist, vliegt, vibreert, bonkt en kraakt dat het een lieve lust is. En als je improvisatie omschrijft als -een kwestie van opvangen wat er rondgaat-, dan hebben de Ploctones daar een perfect afgestemde antenne voor. Ze hebben aan een halve noot genoeg om een muzikaal universum te creëren.

Maar in dat universum bestaat niet alleen maar jazz. Plaats de Ploctones in een hokje en ze morsen met opzet fors over de lijntjes heen. Is het jazzrock, blues of funk wat de Ploctones door de microfoons jagen? Het is het allemaal. Latin, kaseko, punk, pop, r&b, country, bluegrass? Alle stijlen komen voorbij. Goudsmit, Trujillo, Vierdag & Vink verslinden elk goed muzikaal idee met huid en haar en hebben daar aanstekelijk veel lol in. Kan er nog een blokje op het vuur, dan moet dat. Wees voorbereid op de heetste band van dit moment: de Ploctones. Jules Deelder zal als DJ de muzikale omlijsting verzorgen deze zondagmiddag.

Op vrijdag 8 oktober staat eén van de meest energieke live-bands die Nederland heeft gekend op het podium van Het Bolwerk. De legendarische band CORDS gaat de vaderlandse podia weer bestormen! De gejaagde noiserock (invloeden als Sonic Youth, Soundgarden, My Bloody Valentine en Smashing Pumpkins) die Cords indertijd onder andere twee John Peel Sessions, een Amerikaans platencontract en internationale tours opleverde, klinkt tegenwoordig nog net zo rauw en gedreven als toen! Support is van Monstertux.
 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend