Drie nieuwe Freesonica bands

0

LEEUWARDEN – De Friese bands Blackbox Red, De Basis en A Liquid Landscape zijn de drie nieuwe deelnemers aan het bandcoachingsproject Freesonica.

De Friese bands Blackbox Red, De Basis en A Liquid Landscape zijn de drie deelnemers aan het bandcoachingsproject Freesonica. Hiphop/rockgroep De Basis won vorig jaar de Kleine Prijs van Friesland en Road to Parkpop, en deed deze zomer al meerder grote festivaloptredens. Het jonge noise-duo Blackbox Red speelt veel en graag en overal en nergens en deed dit jaar al een twee nummers tellend optreden op het Lowlands-festival. A Liquid Landscape nam, toen nog onder de naam Believeisadoubt, al eerder deel aan Freesonica. De band valt dit jaar dan ook onder de noemer Freesonica +, voor ‘gevorderde’ bands met een aangepast programma, gericht op de doelen en behoeften van de band. De deelnemers worden begeleid op terreinen als marketing, podiumpresentatie en opnametechnieken. Er wordt een tournee voor de bands georganiseerd en het project krijgt zijn climax op het Groninger Eurosonic-festival in januari. Succesvolle bands als Daily Bread en A Silent Express namen eerder deel aan het project.

Freesonica zelf is een opvallend en succesvol project, waarbij jaarlijks talentvolle Friese popacts begeleid en gecoacht worden, zodat ze op een professionele manier kunnen opereren binnen het Nederlandse clubcircuit. Het hoofddoel van Freesonica is Friese bands handvaten en ondersteuning aan te reiken gericht op professionalisering, naamsbekendheid en meer optreedmogelijkheden, ook buiten de regio. Gezien het huidige niveau van de bands die hebben deelgenomen aan het project, kun je gerust zeggen dat Freesonica een formule voor succes heeft ontwikkeld!
 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend