SCEM Sneek brengt gevarieerd winterprogramma

0

scem-kim-hoorwegSNEEK – Stichting Culturele Evenementen Martinikerk (Sneek) heeft voor de nieuwe concertserie wederom een hoog muzikaal niveau weten te bereiken. Van Stabat Mater tot Christmas Carols, van Cello-surprises tot Vocale Jazz, de nieuwe


serie zaterdagavondconcerten in Sneek biedt grote verscheidenheid.

Elke eerste zaterdag van de maand, beginnend in oktober, vinden in de Grote- of Martinikerk concerten plaats van de meest uiteenlopende stijlen. Naast de concerten zal in december een familievoorstelling worden gegeven: het beroemde kinderzang- en dansgroep Capella Juvenalis pro Musica Antiqua neemt de jonge en oude bezoekers mee naar zowel de Renaissancetijd als naar de Dickens tijd met het programma ‘Gaudete!’ (verheug je!)

  • De serie opent op 2 oktober met een concert door het Jenufa Kwartet. Op het programma staat o.a. het prachtige kwartet van Brahms: strijkkwartet nr. 1 in c klein, op. 51/1
  • Op 6 november komt dan eindelijk (!) de aanstormende jazz-zangeres Kim (17 jaar!). Vorig jaar stond zij ook geprogrammeerd, maar toen stak de vulkaanuitbarsting op IJsland daar een stokje voor: zij was in New York voor cd-besprekingen en kon helaas niet op tijd terugvliegen.
    Maar nu komt zij! Met het Erwin Hoorweg Kwintet. Dit wordt een concert, waarover nog lang zal worden nagepraat.
  • De familievoorstelling met Capella Juvenalis vindt op 11 december plaats. 60 kinderen, een instrumentaal ensemble, een harpiste en een organist zullen in authentieke kleding een geweldige voorstelling geven. Wees er op tijd bij!
  • Twee keer zal het Noord Nederlands Orkest komen concerteren: op 22 januari met o.a. het Stabat Mater van Pergolesi (met sopraan Katharine Fuge en de countertenor Patrick Van Goethem) en op 16 maart met een Mozartprogramma: twee (!) pianoconcerten (door dirigent/pianist Stefan Vladar) en twee ouvertures (Cosi fan tutte en Don Giovanni).
  • Op 5 februari is het de beurt aan de jonge ravissante celliste Dana de Vries. Zij zal de avond op muzikale wijze vullen met vrienden die zij hiervoor speciaal uitnodigt. Hoe en wat houdt zij angstvallig geheim. Het programma heet niet voor niets ‘Surprises in Notes and Bars’!
  • Het vocale gedeelte van de serie SCEM-concerten wordt op 5 maart gerealiseerd: een Vocal Male & Female Event van hoog niveau. Niet minder dan Wishful Singing (5 jonge zangeressen op knalblauwe pumps) en Frommermann (een stemmencircus zonder weerga) gaan een vocale sexebattle aan.
  • Op 9 april wordt ‘De Lady MacBeth uit het district van Mtsensk’ als muziektheater gebracht door het befaamde Hexagon Ensemble met de actrice Christine Ewert en de acteur Carol Linssen. Het stuk is naar de novelle van Ljeskov met muziek van Sjostakovitsj.
  • Het SCEM-seizoen eindigt op 14 mei met The Hague String Variations. Zes getalenteerde jonge musici zaten twee jaar geleden in de Het Debuut-serie en maakten grote indruk door hun onbevangen muzikaliteit. The HSV stond vorig seizoen ook geprogrammeerd, maar toen stak de vele sneeuw een spaak in het wiel. Des te verheugender dat zij hun ‘inhaal’-concert in het voorjaar komen geven.

De overzichtsbrochure is op de website van SCEM Sneek aan te vragen. Op de website is ook meer achtergrondinformatie van de musici te lezen.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend