Holy Stitch crafty markt in de Blokhuispoort

0

logo-holy-stitchLEEUWARDEN – Op 6 en 7 november vindt de vierde editie van Holy Stitch plaats: een tweedaagse DIY & crafty markt in voormalige gevangenis de Blokhuispoort in Leeuwarden.

Tijdens dit evenement presenteren en verkopen ruim 50 vlijtige fröbelaars


met hip en handgemaakt hoog in het vaandel hun standwaar vanuit een eigen gevangeniscel, waardoor standhouders als het ware voor twee dagen over een klein winkeltje beschikken in een wel heel bijzondere omgeving.

Op deze manier vormt Holy Stitch een ludiek portaal voor rasechte handwerkprofessionals, maar is dit evenement ook een uitgelezen kans voor thuisknutselaars die net om het hoekje komen kijken en bijvoorbeeld mamma’s of jonge designers met een webwinkel, om uit de schaduw te stappen en hun maaksels aan de buitenwereld te tonen.

Alle standhouders onderscheiden zich door het maken van unieke en eigenzinnige producten met vooral veel kleur en een eigenwijze inslag, met een dikke knipoog naar het nuffige imago dat handwerk eigenlijk nog steeds een beetje heeft. Ook is er ruimte voor echte vintage en lekker veel retroprintjes, voor de gelegenheid in een hip jasje gestoken.

Nieuw tijdens de beurs is ook de kinderopvang, waar de kleintjes in een heuse cel met knutselwerk en schmink worden vermaakt onder het genot van limonade en wat lekkers.

Handgemaakte knuffels, eigenwijze softies, workshops, hip haken, amigurumi, textiel, overheerlijke cupcakes en verrassend viltwerk…de eerste editie trok bijna 3000 bezoekers, dus jij bent er deze keer toch ook weer bij?

Openingstijden Holy Stitch:

zaterdag 6 november 11:00 – 20:00
zondag 7 november 10:00 – 18:00

Toegang gratis.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend