Historie Heeg op de muren geschreven

0

informatieborden_heegHEEG – Op acht plekken in het centrum van Heeg zijn borden aangebracht die informatie geven over historische gebouwen en plekken in Heeg. Het is een initiatief van de stichting “Heech fan âlds”, die voor de realisatie van de borden bijgestaan werd door gemeente Wymbritseradiel en de ANWB.


De oude verhalen van Heeg beginnen bij de Oude Gereformeerde kerk aan de Skatting dan naar de Syl, de Bûterhoeke, de Rooms-katholieke kerk aan de oude Hervormde kerk. De teksten zijn geschreven door de Hegemer historicus Willem Santema, die daarbij geholpen is door Germ Wierda, wonend buiten Friesland, en Truus de Boer.

Binnenkort zal er nog een boekwerkje verschijnen waar de informatie ook in opgenomen is en die als gids onder een wandeling door Heeg gebruikt kan worden. Wethouder Germ Gerbrandy heeft op 31 augustus 2010 het laatste informatiebord aan de Syl op een van de oude gevels vast geschroefd. (bron website Wymbrits)

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend