Groot middeleeuws feest in Bolsward

0

valkenierBOLSWARD – Op zaterdag 4 september gaat Bolsward zich terug in de tijd. In de tuin van Woon- en Behandelcentrum Bloemkamp wordt een middeleeuws kampement opgezet. Dit brengt Bolsward terug in het jaar 1455. Het jaar waarin Bolsward – door tussenkomst van de


beroemde Pater Brugman (praten als Brugman) – stadsrechten verkreeg.

Bolsward viert in 2010 555 jaar stadsrechten met bijzondere activiteiten georganiseerd door eigen inwoners en verenigingen.

Boogschieten, zwaardvechten en middeleeuwse gerechten; de ‘Graven van Holland’ laten rondom het voormalig klooster zien hoe het er 555 jaar geleden aan toe ging. De activiteiten – voor jong en oud – duren van 10.30 tot 16.30 uur in de tuin van Woon- en Behandelcentrum Bloemkamp (Floridus Campuslaan 1). Kinderen kunnen om 11.00 en om 15.00 uur roofvogels van heel dichtbij bekijken en mogen deelnemen aan gevechten en allerhande demonstraties. Muziek wordt gemaakt door ‘Gheselscap Goet ende Fyn’. Een muzikale middeleeuwse dag!

Want naast dit middeleeuwse feest zijn er ook muziek en dans optredens in de prachtige Broerekerk. Het Fransiscusherenkoor start om 13.30 uur met een Gregoriaans zangoptreden. De Skotsploech en Andante verzorgen een om- en om optreden van 14.30 tot 15.30 uur. Ook de Watersportvereniging van Bolsward is jarig. Zij vieren hun 60-jarig jubileum aan het Kruiswater. Op zondag 5 september a.s. organiseert het LAB (Lange Afstandlopers Bolsward) aan de Ugolaan, ter hoogte van de Kloosterbrug, een slootloop. Voetballers, fierljeppers, volleyballers, hardlopers en survivelaars. Sporters van alle markten gaan de strijd met elkaar aan.

Kortom weer een weekend vol vermaak in een bijzonder jaar voor Bolsward. Want terwijl het bestaan van de stad Bolsward wordt gevierd, wordt ook afscheid genomen van de gemeente Bolsward. Per 1 januari 2011 gaat de gemeente Bolsward op in de nieuwe gemeente Súdwest Fryslân.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend