Audities musicalopleidingen CvdK Sneek

0

muzt_alladin_alve_marrenSNEEK – Het Centrum voor de Kunsten & Ritmyk houdt op 3 september audities voor de musicalopleiding MUZT. De musical is populairder dan ooit en niet alleen op professioneel niveau. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar kunnen in Sneek


auditie doen voor de musicalopleiding Muzt. Muzt staat voor muziektheater, maar is ook een must voor iedereen die droomt van schitteren in een musical!

Muzt is de enige musicalopleiding voor jongeren in Friesland en cursisten komen dan ook van ver buiten Sneek. De opleiding is bedoeld voor jongeren die meerdere talenten willen ontwikkelen en een passie hebben voor musical. Tijdens de lessen in acteren (Iréne Martin), dans (Raymond Guzman) en zang (Dennis Dronkers) op vrijdagavond ontwikkelen de cursisten hun podiumkwaliteiten, die zij regelmatig tonen bij diverse voorstellingen, in theater en bij vele andere gelegenheden in Friesland.

Zo waren de cursisten dit seizoen onder andere te zien tijdens Ut Sneek en met hun eigen productie Aladdin én…in Theater Sneek en theater de Koornbeurs in Franeker. Naast zang, dans en acteren volgen de cursisten gastlessen over bijvoorbeeld grimeren en krijgen zij informatie over vervolgonderwijs. Daarnaast worden er excursies ondernomen naar professionele voorstellingen en vervolg opleidingen.

De opleiding duurt drie jaar en motivatie en talent is een voorwaarde om het zware programma vol te kunnen houden. In de audities wordt vooral gekeken of een cursist de mogelijkheden heeft om verder te leren. Een muzikaal gehoor, inlevingsvermogen en een goed kunnen bewegen zijn voorwaarden. Natuurlijk bepaalt inzet en enthousiasme van de cursist ook of hij/zij geschikt is. Voor het nieuwe eerste jaar worden de eerste audities gehouden op vrijdag 3 september. Vooraf krijgen de kandidaten een opdracht die ze thuis kunnen voorbereiden.

Meer informatie over MUZT is te vinden op de website www.cvksneek.nl/muzt . Inschrijving voor de auditie kan uiterlijk 30 augustus via het algemene inschrijfsysteem op www.cvksneek.nl.

Auditie HEBHETLEF

Het Centrum voor de Kunsten & Ritmyk houdt op 4 september auditie voor de muziektheatergroep HEBHETLEF. Heb jij het lef om mee te doen?! Voor het nieuwe seizoen zoeken regisseur/docent Ytsje van der Meulen en vormgever Evert Haagsma naar enthousiaste jongens en meiden die durven te acteren, een muziekinstrument bespelen en/of niet bang zijn om te zingen.

Muziektheatergroep heb het LEF heeft inmiddels 5 producties voor en door jongeren uitgebracht. Bij veel jongeren in Friesland zullen de voorstellingen LEF ZOET en FOUT, nog in het geheugen liggen. De theatergroep tourt namelijk langs scholen en theaterzalen in de hele provincie en bereikt op die manier veel publiek. Zo’n 6000 jongeren hebben op hun school de voorstellingen gezien. Voorstellingen ven Hebhetlef zijn altijd eigentijds en behandelen actuele thema’s.

Het doel van deze producties is om aan de ene kant jongeren met meerdere talenten kansen te bieden en aan de andere kant te proberen om jongeren in contact te brengen met theater. De spelers van Hebhetlef krijgen gedurende een half jaar lessen bij het Centrum voor de Kunsten, waarin een voorstelling tot stand komt. Vervolgens wordt deze voorstelling gespeeld op diverse locaties. Een unieke ervaring voor zowel muzikanten, zangers en acteurs van 15 t/m 19 jaar.

Iedereen in deze leeftijd kan zich tot 31augustus opgeven voor de audities. Opgave kan via het algemene inschrijfformulier op http://www.cvksneek.nl/

Voor meer informatie kijk op www.hebhetlef.com of www.cvksneek.nl of bel 0515 – 431400.

Auditie showmusicalgroep RAGtime

Het Centrum voor de Kunsten & Ritmyk organiseert een auditie voor showmusicalgroep Ragtime. De auditie wordt gehouden op maandagavond 6 september. Er worden voor het nieuwe seizoen aanvullende talenten voor de groep gezocht. Mensen uit Friesland van 17 jaar en ouder (dus óók volwassenen) met enige ervaring op het gebied van dans (en evt zang) worden van harte uitgenodigd zich in te schrijven voor deze auditie.

Ragtime staat onder artistieke leiding van musicaldanser en -docent Raymond Guzman. Voor de zang wordt zo nu en dan een gastdocent ingeschakeld. Sinds oktober 2007 wordt elke maandag op het Kaatsland in Sneek twee uren gewerkt aan verschillende zang- en dansfragmenten uit het grote musicalrepertoire. De groep presenteert zich op verschillende podia: tijdens eigen voorstellingen, tijdens festivals en open dagen en op aanvraag van bedrijven, instellingen, e.d. Ragtime showt tijdens optredens dans- en zangfragmenten uit verschillende musicals (Cats, Little shop of horror, Guys and dolls, Cabaret, etc).

Ragtime bestaat momenteel uit 12 dames in de leeftijd van 17 tot 46 jaar. De Ragtimers komen uit heel Friesland en uit Groningen. Ter uitbreiding van de groep wordt gezocht naar meer dames én heren die ervaring hebben met dans (en evt zang). Motivatie is echter minstens zo belangrijk. Aanmelden kan via het algemene inschrijfsysteem op http://www.cvksneek.nl/

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend