Vijf stoomlocs tijdens Stoomweekend Sneek

0

stoomtrein(1)SNEEK – Op 18 en 19 september kunnen stoomtreinliefhebbers hun hart ophalen, want dan rijdt de stoomtrein weer tussen Sneek en Stavoren. Dit jaarlijkse evenement wordt nu voor de zesde maal georganiseerd door de Friese Stoomtrein Maatschappij.


Per dag zijn er drie ritten. In Sneek en Stavoren zijn allerlei activiteiten gepland op beide dagen.

Minitreinen

Dit jaar zijn voor het eerst in Sneek ook minitreinen van de partij. Ze rijden tussen de loods van Arriva en het busstation op een speciaal aangelegd spoor met een lengte van ruim 200 meter. Aan beide kanten komt een station en loods voor onderhoud. Een ritje met deze bijzondere treinen is gratis.

Activiteiten

Op zaterdag zal het stomen samenvallen met het “Terug in de Tijd” evenement in het kader van “Sneker Simmer”. Die dag waant u zich in Sneek terug in de Middeleeuwen. Tevens zijn rond de stations van Sneek en Stavoren allerlei bijzondere activiteiten gepland. Zo kunnen jong en oud genieten van live muziek, een werkende stoommachine, oldtimers, zweven in de zweefmolen, een markt en nog veel meer.

De stoomtrein

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om een enkele rit of een latere rit terug te pakken. Instappen kan zowel in Sneek als Stavoren. Op de andere stations langs de lijn wordt niet gestopt. Tijdens het stoomtreinweekend zal gebruik worden gemaakt van de locomotieven en rijtuigen van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij. Voor foto’s kunt u het beste op één van de stations staan of op één van de overwegen langs de route. De kaartverkoop is al gestart, dus koop snel uw kaart via www.fstm.nl Samen met de minitreinen heeft Sneek in het weekend bezoek van maar liefst vijf stoomlocomotieven.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend