Stoomweekend en Sneker Simmer terug in de tijd

0

stoomweekend_drukteSNEEK – Op zaterdag 18 en zondag 19 september organiseert de Friese Stoomtrein Maatschappij haar jaarlijkse stoomweekend. Dit jaar valt het evenement samen met het evenement “Terug in de Tijd” welke in het kader van de “Sneker Simmer” wordt georganiseerd.


Ook op zondag worden er door de Stoomtrein Maatschappij diverse activiteiten georganiseerd rondom het station in Sneek.

Ga snel naar de Stoomweekend 2010 pagina voor meer informatie. De kaartverkoop is al sinds 6 augustus gestart. Wees er snel bij, want er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar!

Sneker Simmer: Terug in de tijd

Sneek gaat op 18 september een dag terug in de tijd. De tijd van paardenkracht en stoomlocomotieven. Het centrum van Sneek is het toneel van ridders, paarden en oude ambachten. De Markstraat vormt de arena waar vier ridders te paard strijden om de hand van een prinses.

Het toernooi bestaat verder uit een aantal proeven van bekwaamheid. Ringsteken, speerwerpen, appelklieven en het Quintijn, lanssteken op een denkbeeldige tegenstander. Terug in de tijd is natuurlijk niet compleet zonder valkeniers, touwslagers, middeleeuwse kostuums en… de geur van vroeger.

In de grachten van het centrum liggen historische bakdekkruisers en sleepboten afgemeerd. Terug in de tijd is een onvergetelijke belevenis voor groot en klein!

 

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend