Smaak centraal op Monumentendag Sneek

0

Open-Monumentendag-2010SNEEK – Uitkijken over Sneek en omgeving? Ervaren hoe Sneek er in de 19e eeuw uit zag en wat mensen toen aten? Kom dan naar Open Monumentendag op 11 september 2010 in de gemeente Sneek.

Open Monumentendag wordt al vanaf 1987 georganiseerd in Nederland en vindt jaarlijks op de tweede zaterdag van september plaats. Tijdens deze dag worden monumenten gratis voor het publiek opengesteld, zodat niet alleen het exterieur, maar ook het interieur van monumenten te bewonderen valt.

Jaarlijks wordt landelijk een nieuw thema voor Open Monumentendag gekozen. Het thema van dit jaar is: De smaak van de 19e eeuw. Tijdens Open Monumentendag wordt uitgebreid aandacht besteedt aan de architectuur en aan het eten uit de 19e eeuw.

Nijefurd pakt uit met Monumentenweekend

Het comité van de gemeente Nijefurd heeft ook dit jaar weer een verrassend programma voor u in petto, met als thema De smaak van Nijefurd. Kom proeven, ruiken en genieten van de goede smaak in bouwstijlen, plaatselijke kunst en muziek.

De monumenten in Nijefurd zijn geopend op zaterdag 11 september en zondag 12 september, van 11.00 – 17.00 uur. Een aantal monumenten zijn alleen op zaterdag open, dit wordt duidelijk vermeld in het programma.

Een compleet overzicht van de open monumenten vindt u vanaf 16 augustus op de website www.frieseijsselmeersteden en www.nijefurd.nl

De Open Monumentendag in Nijefurd is een samenwerking van de Stichting Stadsherstel Workum en Hindeloopen, Bibliotheken SúdWest Fryslân, de VVV’s van de IJsselmeersteden en de gemeente Nijefurd.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend