Oomen uit Ysbrechtum nieuwe huisdichter RUG

0

joost-oomen-door-guus-van-der-sandeGRONINGEN – Joost Oomen, derdejaars student Nederlands, is de nieuwe huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen. Komend studiejaar schrijft hij gedichten over de academische wereld en het studentenleven voor de UK en wil hij de universiteit ‘wakker schudden’. Te beginnen bij de opening van het Academisch Jaar, 6 september.


Oomen volgt Sacha Landkroon op, die het afgelopen jaar flink van zich liet horen. De nieuwe huisdichter drumt, schildert en schrijft. “Het is tijd voor een explosie van creativiteit’, laat hij weten.

De jury, die zijn gedicht bekroonde, was vol lof over zijn sterk taalgebruik en durf. Al is er ook kritiek: “Oomen is een beetje te veel Lucebert en Vinkenoog en te weinig Oomen.” De jonge dichter (19) is het er wel mee eens. “Ik ben nog in ontwikkeling. Wat ik nu schrijf is al heel anders dan wat ik twee maanden geleden maakte. Maar er is nog zoveel te ontdekken.” (bron Universiteits Krant – foto Guus van de Sande)

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend