Grou in de ban van spookschip

0

logo-de-man-van-myraGROU – Al maandenlang gebeuren er onverklaarbare dingen in Grou. Inmiddels is het hele dorp in rep en roer. Mensen die de afgelopen weken Grou aandeden, vielen van de ene verbazing in de andere. Een varend


visnet, centenbak of een grote rietenmand op het water met een dame erin die wel van Fries aardewerk lijkt. En dan het spookschip waarover gefluisterd wordt. Gelukkig nadert de ontknoping…

Op 8, 9, 10 en 11 september zal uitkomen dat de theatermakers van BUOG en musicus Peter Sijbenga samen met 150 spelers, zangers en vrijwilligers achter al deze verrassende gebeurtenissen zitten. Op woensdag 8 september gaat het iepenwetterspul De man fan Myra in première in De Hellingshaven in Grou. Regisseur Pieter Stellingwerf, vormgever Kees Botman en componist Peter Sijbenga, hebben hun sporen al ruim verdiend met tal van bijzondere locatieprojecten. En ook in Grou belooft het een prachtig schouwspel te worden.

Het spannende muzikale verhaal van De man fan Myra is gebaseerd op De vliegende Hollander en de legende van Sint Piter. Er wordt gespeeld op het water met spectaculaire varende objecten en prachtig vormgegeven kostuums. Deze productie is geïnitieerd door Koninklijke Watersportvereniging Frisia en de Ferieniging Foar Folksformaken, die dit jaar respectievelijk hun 150- en 90-jarig bestaan vieren.

Het muzikale iepenwetterspul De man fan Myra is op 8. 9, 10 en 11 september om 20.45 uur te zien in De Hellingshaven in Grou. Kaarten voor De man fan Myra zijn te koop via www.demanfanmyra.nl en bij sportzaak Kick & Run in Grou. Vrijdag 10 en zaterdag 11 september zijn inmiddels uitverkocht. Meer informatie via www.demanfanmyra.nl of mail naar info@demanfanmyra.nl of bel 06-23164611.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend