Bekerdroom ONS Sneek spat bij Blauw Wit ’34 uiteen

Door: Henk van der Veer Sport
Bekerdroom ONS Sneek spat bij Blauw Wit ’34 uiteen
Bekerdroom ONS Sneek spat bij Blauw Wit ’34 uiteen Foto Henk van der Veer

LEEUWARDEN- Met de herziening in de “terugtrekkingssoap” rondom Jubbega waarbij ONS Sneek maandagavond de betere papieren in de strijd om de schaal in de eerste klasse I weer kwijt raakte, begon de week van de Snekers al niet al te denderend en gisteravond kwam daar de uitschakeling in de halve finale van de beker bij en door Blauw Wit ’34 nog eens overheen. 

Die halve finale begon met de wetenschap dat ONS Sneek zich tien jaar na het winnen van de beker opnieuw voor de eindstrijd zou kunnen plaatsen. Plaatsing zat er gisteravond eigenlijk nooit een moment in, want de oranjehemden liepen continue achteer de feiten aan.

Snelle achterstand

Die begon al gelijk, want al na vijf minuten keek de ploeg van trainer Arnoud Koster die het in Leeuwarden zonder Lennard Feenstra, Nigel Hardenberg en Mounir Loolofs moest doen, na balverlies tegen een achterstand aan. Floris Boonstra strafte dat resoluut af en had vijf minuten later de Snekers bij de volgende goede mogelijkheid nog meer pijn kunnen dien. Deze keer bracht ONS-doelman Max Wolfs echter redding.

Lastig

Wolfs kende gisteravond op Wiarda trouwens niet bepaald zijn finest hour en ook zijn ploeggenoten hadden het lastig, al had dat vooral met de stevige wind te maken. Daardoor rendeerde het Sneker combinatievoetbal minder en functioneerde de directe weg die de ploeg van Martijn Barto en Bert Hollander koos, een stuk beter. Dat resulteerde na een dik half uur opnieuw in een goede mogelijkheid voor de thuisclub. De poging van Ennio van Asselt verdween tot opluchting van meegereisde ONS-supporters langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Een een minuut later klonk uit dezelfde kelen alsnog een diepe zucht, toen Wolfs de bal miste en Boonstra met zijn tweede van de avond de marge verdubbelde.

Tamelijk eenvoudig

ONS Sneek keerde nog voor rust terug in de wedstrijd. Twee minuten voor de thee schatte Arjen Stremler voorbereidend werk van Jelle de Graaf namelijk op waarde om via Blauw Wit-verdediger Tjimo de Jong de aansluiting tot stand te brengen. Het gaf de Sneker aanhang weer moed, maar hun ploeg zou in de tweede helft al snel opnieuw achter de feiten aanlopen. We schrijven namelijk de 55ste minuut wanneer Jordy de Hoedt bij een hoekschop bij de tweede paal helemaal wordt vrijgelaten en tamelijk eenvoudig de derde Leeuwarder treffer tegen de touwen mag werken

Niet overtuigend

Het antwoord kwam snel, want twee minuten na de 3-1 bracht Nordin Tahboun met een ferme uithaal de hoop weer een beetje terug. Verder dan dat zou de formatie uit de Waterpoortstad echter niet komen. Integendeel, met nog iets meer dan twintig minuten op de klok herstelde Boonstra met zijn derde de oude marge van twee weer. Ook bij deze treffer was het optreden van de sluitpost van oranje niet echt overtuigend maar dat gold zoals hiervoor ook al werd aangestipt, eigenlijk voor de hele Sneker ploeg.

Die slaagde er dan ook niet meer in om het tij nog te keren. Sterker nog, de 5-2 hing op “Windy Wiarda” eerder in de lucht dan aansluiting nummer drie. Bij het naderen van het laatste kwartier leek de vijfde Leeuwarder treffer ook in de maak. Leek, want Rens Merkus werd vanwege buitenspel teruggefloten. Veel maakte dat echter niet uit. ONS Sneek bleek in het laatste deel van de wedstrijd niet (meer) bj machte om van de offday nog een vruchtbare day te maken en zo spatte de Sneker droom om tien jaar na de eerste cup met de grote oren voor de tweede op te gaan, uiteen.

Blauw Wit ‘34 - O.N.S. Sneek 4-2 (2-1)

Doelpunten: 1-0 Floris Boonstra (5.), 2-0 Boonstra (37.), 2-1 Arjen Stremler (43.), 3-1 Jordy den Hoedt (55.), 3-2 Nordin Tahboun (57.), 4-2 Boonstra (69.)
Scheidsrechter: M.M. Knol
Gele kaart: Maurits Brouwer, Jordy den Hoedt (Blauw Wit ’34)

Opstelling ONS Sneek: Max Wolfs, Pieter Abe de Jong, Joran Swart, Glenn Buma (71. Harmen Boelsma), Geoffrey Eekhof, Stephen Adisi (71. Ruben Eijzenga), Giovanni Aronds, Nordin Tahboun, Tim ten Voorde, Arjen Stremler en Jelle de Graaf (67. Lars van der Brug)

Bron: https://pengel.weebly.com/