Open lessen bij Impact Color Guard

Door: Henk van der Veer Sport
Open lessen bij Impact Color Guard
Open lessen bij Impact Color Guard Foto aangeleverd

SNEEK- Een Color Guard is van oorsprong een showformatie die zomers - als onderdeel van een showkorps - aan de choreografie/show een extra cachet geeft, door deze te accentueren met vlaggen, rifles, sabres, linten en andere kleurrijke attributen. Later is aan deze “tak van sport” een extra dimensie toegevoegd door als Color Guard - net zoals bij de bekende majorette en twirlgroepen - ook een choreografie/show te creëren op eigen mechanische muziek.

CGN

Iedere winter wordt er door Color Guard Nederland (CGN) een Color Guard competitie georganiseerd door middel van wedstrijden. Deze wedstrijden, een contest genoemd, worden gehouden van januari t/m maart. Impact doet meestal mee aan 5 contesten. De contesten worden afgesloten met de Nederlandse kampioenschappen, Championships (meestal het laatste weekend van maart). Daar wordt de Color Guard Champion bekend gemaakt. De contesten worden gehouden in grote sporthallen. Alle Color Guard shows worden tijdens een contest gejureerd door 5 juryleden die vooral letten op het totale programma, de individuele (dans)bewegingen, het materiaalgebruik en de uitvoerig in het geheel.

Impact Sneek

Impact Color Guard bestaat uit 4 groepen oftewel units, te weten Impact Kids, Impact Cadets, Impact Junior en Impact A. Impact Kids is voor jongens en meisjes in de leeftijd van 5 tot 9 jaar. Impact Cadets is voor jongens en meisjes in de leeftijd tot 12 jaar. Impact Junior is voor jongens en meisjes in de leeftijd tot 17 jaar. Impact (Regional) A is voor dames en heren in de leeftijd van 17 jaar en ouder.

Kom langs

Benieuwd naar de trainingen van Impact? Kom dan langs op één van onze trainingsavonden. Of je nu ervaring hebt of niet, je bent altijd welkom!

Iedere woensdagavond in Sporthal de Diken te Sneek. 

Impact Kids 17:30-18:30uur. 

Impact Cadets 17:30-19:00uur. 

Impact Junior 18:30-20:30uur. 

Impact A class 19:00-21:00uur