Sneek Wit Zwart na één helft al klaar met SC Berlikum

Door: Ynte Dragt Sport
Selectie Sneek Wit Zwart 2023-2024
Selectie Sneek Wit Zwart 2023-2024 Foto: Nico Altenburg

SNEEK - Na de wedstrijd volgde nog de schriftelijke afdoening, maar dat het net zo goed een uurtje eerder gekund. Het tweede bedrijf bij de wedstrijd tussen Sneek Wit Zwart en SC Berlikum had namelijk niet heel veel om het lijf. De één (Sneek Wit Zwart) hoefde met een 3-0 voorsprong niet meer zo nodig en de ander (SC Berlikum) was in die tijdspanne niet bij machte om van de wedstrijd weer een wedstrijd te maken.

Trouwens ook voor rust kwamen de bezoekers amper in het stuk voor en bleef het niveau bij de Ès Céé, aldus de diehard-fans Patrick en Rutger achter bij wat de ploeg van trainer Yannick de Boer de voorbije weken liet zien. Slechts één keer moest Sneek Wit Zwart-doelman Niels Kuperus in de eerste vijfenveertig minuten handelen optreden en bij die één op één-situatie toonde de Sneker sluitpost andermaal zijn vakbekwaamheid.

Lekker begin
Voor de rest bepaalde de formatie van trainer Carlo Rietdijk het gebeuren. Dat leverde al snel een voorsprong op toen de bal na een overtreding binnen de beruchte lijnen op de stip ging en Joey Westerhof vanaf de hot-spot onberispelijk raak schoot. Het was een lekker begin voor de thuisclub die de laatste tijd stroef draaide en de eigen aanhang niet echt met aansprekende resultaten verwarmde..

Heer en meester
Na die snelle voorsprong was de thuisclub die met Tiemen Landman en Joris Speelman als backs aantrad en waar Sidney Veltkamp voor het eerst sinds lange tijd weer tot de wedstrijdselectie behoorde, heer en meester. Na een pass van Robin Semplonius op Freerk de Jong ontbrak echter de finishing touch om het meesterschap ook verder in de score te benadrukken, terwijl de inmiddels naar de rechtervleugel geswitchte Jan Dommerholt met twee lage voorzetten helaas geen medespeler wist te bereiken. Dat laatste lukte Landman met een voorzet vanaf de linkerkant ook niet, waarna dezelfde speler aan een lange rush over links slechts een corner over hield.

Accent
Die hoekschop bracht niets in het laatje, waarna een kopbal van Harvey de Boer uit een voorzet van Dommerholt ruim naast de vijandelijke veste belandde. Bij de volgende kopbal was het echter wel raak, toen Semplonius bij een hoekschop van Leon de Vries boven alles en iedereen uit steeg. Daarmee werd het eenzijdige spelbeeld geaccentueerd, waarna SC Berlikum dat accent met de hiervoor al omschreven één op één-situatie probeerde af te zwakken.

Koud kunstje
Op het half uur schoot De Jong op aangeven van De Boer vanuit de draai in, doch de inzet van de Hielper werd gekraakt. Niet veel later vloog een vrije trap van De Vries langs alles en iedereen, waarna Semplonius een kans uit de buitencategorie kreeg om de wedstrijd in het slot te gooien. De doelman van de oranjehemden hield “Sempie” met een prima redding echter van seizoenstreffer nummer zeventien af, maar kon even later niet voorkomen dat de wedstrijd alsnog in het slot viel. Bij een verre uittrap van Kuperus tastte hij onder druk van Semplonius namelijk mis waarna het voor De Jong een koud kunstje was om de derde tegen de touwen te schuiven.

Geen goedkeuring
De tweede helft kende een rommelig begin en een schotje van Daniël Bennik was eigenlijk het enige noemenswaardige feit, of het moet de blessure van Dommerholt zijn geweest. De “wingman” werd vervangen door middenvelder Stefan Westhof en die schoof de bal later een keer voorlangs. Daarvoor had Harvey de Boer een vrije trap met het hoofd doeltreffend verlengd. Die verlenging kreeg echter niet het vereiste stempel en kort na Westhof’s schuiver werd aan een vierde Sneker treffer opnieuw de goedkeuring onthouden.

Nadat een kopbal van Semplonius voorlangs ging, werd een veelbelovende actie van de bezoekers minder veelbelovend omdat de bal slechts half werd geraakt. Kuperus kon het gespikkelde monster vervolgens vrij eenvoudig oprapen en zag even later dat een poging naast “zijn hok” belandde. Ook de volgende inspanning van de ploeg uit de Kleihoeke deed Patrick en Rutger zuchten. Ook die belandde namelijk naast de goal en derhalve bleef het bij 3-0, een stand die men zoals hiervoor al werd vermeld, ook na één helft wel had kunnen invullen.

Sneek Wit Zwart - SC Berlikum 3-0 (3-0)
Doelpunten: 1-0 Joey Westerhof (5.-pen.), 2-0 Robin Semplonius (22.), 3-0 Freerk de Jong (43.)
Scheidsrechter: -
Gele kaart: Daniël Bennik (Sneek Wit Zwart), Jochem Kuperus, Ruben Brouwer, Marc van der Heide (SC Berlikum)
Opstelling Sneek Wit Zwart: Niels Kuperus, Tiemen Landman Joey Westerhof, Roelof Strikwerda, Joris Speelman, Harvey de Boer, Daniël Bennik (75. Steffen Haytema), Leon de Vries, Jan Dommerholt (56. Stefan Westhof), Freerk de Jong en Robin Semplonius

Bron: Pengel