Zure nederlaag voor Jong LSC 1890

Door: Ynte Dragt Sport
Selectie Jong LSC 1890
Selectie Jong LSC 1890 Foto: LSC 1890

SNEEK - In tegentelling tot de eerdere ontmoetingen kreeg de vierde krachmeting tussen Jong LSC 1890 en Arum een winnaar, al leek ook confrontatie nummer vier heel lang op een remise uit te draaien. In de slotminuten moest de ploeg van trainer Mayco Schulte - en niet voor de eerste keer dit seizoen - echter de eer en de punten toch nog aan de bezoekers laten en dat mocht men in het Sneker kamp met recht een zure nederlaag noemen.

Openingstreffer
De klimatologische omstandigheden waren bij het begin van de wedstrijd niet al te best en de toeschouwers waarvan een aantal in afwachting waren van de thriller tussen LSC 4 en 5, kregen in de openingsfase dan ook niet al te veel voorgeschoteld. Pas na een klein kwartier viel er vanaf het toen opdrogende sportpark iets te melden en dat betrof de openingstreffer. Die kwam na een mooie pass van Jeroen van Dellen en na een dito actie van Kevin Jaarsma op naam van Laatstgenoemde.

Helpende hand
Jong LSC 1890 stelde daar niet veel tegenover, ook al omdat de formatie van de Leeuwarderweg de problemen bij tijd en wijle over zichzelf afriep. Een niet al te sterke co=productie van doelman Thijmen Boogaard en de De Haan-brothers bleef echter zonder gevolgen, omdat Willem Miedema net een teenlengte tekort kwam om de daaropvolgende voorzet van Kevin Jaarsma te verzilveren. Vervolgens reikte de dwarsligger de Snekers bij een uithaal van Tim Jaarsma de helpende hand en hield Boogaard zijn ploeg bij een één op één-situatie met Kevin Jaarsma in de race.

Terug in de race
Elf minuten na de wisseling van speelhelft keerde Jong LSC 1890 zelfs helemaal terug in de race, toen Riley Groeneveld na een goedlopende aanval Camiel Gerritsen in stelling bracht (1-1). In de fase daarna stond Arum-doelman Irolt Biesma meer in de belangstelling dan hem lief was. De 24-jarige sluitpost van de zwart-gelen hield zijn ploeg - evenals zijn collega voor de thee - in de wedstrijd die vervolgens voor de vierde keer op een gelijkspel leek uit te draaien.

Leek, want nadat een treffer van Bauke Tjalle Anema eerste nog vanwege buitenspel werd afgekeurd, liet dezelfde speler drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd na een mooie assist van Kevin Jaarsma alsnog de 1-2 noteren. Daarmee was de koek nog niet op, want in de tweede minuut van de toegevoegde tijd werkte Rinnert Tolsma de bal uit een vrije trap van Kevin Jaarsma tegen de touwen. Daarmee werd de wedstrijd definitief beslist en daarmee kreeg de vierde confrontatie dus toch nog een winnaar, al was dat vanuit Sneker perspectief wel een heel klein beetje zuur.

Jong L.S.C. 1890 - Arum 1-3 (0-1)
Doelpunten: 0-1 Kevin Jaarsma (14.), 1-1 Camiel Gerritsen (56.), 1-2 Bauke Tjalle Anema (87.), 1-3 Rinnert Tolsma (90.+2)
Scheidsrechter: J. Slagter
Gele kaart: Rodin Koers, Victor Andringa Niek van Kalsbeek (Jong LSC 1890), onbekende speler (Arum)
Opstelling Jong L.S.C. 1890: Thijmen Boogaard, Colin Toebak, Rodin Koers, Martin de Haan, Tristan Bron, Jan Wiebe Groninger, Levi Dotinga (46. Victor Andringa), Joran de Haan, Camiel Gerritsen, Riley Groeneveld en Fabia Koeman da Silva (46. Niek van Kalsbeek)

Bron: Pengel