Winst en verlies voor Black Boys

Door: Ynte Dragt Sport
Selectie v.v. Black Boys 2023-2024
Selectie v.v. Black Boys 2023-2024 Foto: Alycke Krikke

SNEEK - Nadat de heenwedstrijd tegen SSA Oosterstreek-Zandhuizen in een 1-4 overwinning voor Black Boys eindigde, eindigde ook de return dankzij treffers van Ahmed Abdullah, Armin Abdelkhareq en Hanna Hano met drie doelpunten verschil in het voordeel van de Snekers die afgelopen vrijdag voor de laatste keer het Zilveren Doeltoernooi organiseerden. 

Naast de winst, kregen de Zwartjes ook met verlies te maken. Max Hofstra, Mladen Dubravac en Dennis Kempen moesten er in chronologische volgorde namelijk vanaf en met op het oog ernstige blessures is het nog maar de vraag, of de technische staf van de Snekers bij de laatste drie wedstrijden over dit trio kan beschikken.

Over de keepers heen
De ploeg van de Sneker technische staf had in de openingsminuten langdurig balbezit en nadat een combinatie tussen Mark Zijlstra, Richard Nieuwland, Ahmed Abdullah en Harry Terpstra vanwege buitenspel nog werd afgevlagd verdween een bal van Nieuwland bijna over de doelman van SSA Oosterstreek-Zandhuizen heen. De goalie die vrijwel alles lang speelde, zag vervolgens dat met name zijn ploeggenoot Jay Bosma de Snekers het nodige werk bezorgde en dat een voorzet van een ploeggenoot eveneens over de keeper, in dit geval Black Boys-doelman Madji Hanana, heen ging.

Voorsprong
Na een paar corners en een kopbal van Nieuwland kreeg Max Hofstra in de negende minuut na een bal van rechts bij de tweede paal een mogelijkheid. Het zou de laatste noemenswaardige actie van de middenvelder zijn, want even later moest hij er met een op het oog ernstige blessure vanaf. Zijn vervanger Dennis Kempen zag vervolgens dat een schot van Harry Terpstra niet meer dan een schotje was en dat de doelman van SSA Oosterstreek-Zandhuizen de nodige moeite met een vrije trap van Zijlstra had. Die bal spatte via de handen van de goalie en de lat het veld weer in, waarna Abdullah de rebound verzilverde en de “All Blacks” op voorsprong zette.

Absoluut geen buitenspel
Daarna had Kempen de tweede in dienst van Black Boys op de schoen en werd een poging van Zijlstra geblokt. Een tweede Sneker treffer leek een kwestie van tijd. Die zou voor rust echter niet meer vallen, ook al omdat Nieuwland na een combinatie met Zijlstra werd teruggefloten. Het was echter absoluut geen buitenspel en die mening was ook Nieuwland toegedaan. Het kostte de rechtsback geel, waarna zowel een kopbal van de gasten als één van Kempen geen doel trof. Vervolgens hield de keeper van SSA Oosterstreek-Zandhuizen op slag van rust met een prima redding de tweede tegen en bleef een verdubbeling van de marge ook bij een aantal herkansingen achterwege.

“Gouden wissel”
De tweede helft was nog maar koud onderweg, of Black Boys moest opnieuw wisselen. Mladen Dubravac had teveel last van zijn rug en werd vervangen door Amin Abdelkhareq, wiens eerste actie meteen een treffer zou opleveren. Bij een corner liep de invaller namelijk goed door om van dichtbij de balk met het hoofd tegen de touwen te werken (2-0). Het was een gouden wissel, al stemde de reden - de blessure van Dubravac - uiteraard minder vrolijk.

Tweede “Gouden wissel”
Na iets meer dan een uur kon Dennis Kempen vanwege een schouderkwetsuur - een vergelijkbare blessure hield hem eerder ook al lange tijd aan de kant - niet verder, waarna hij door Hanna Hano werd vervangen. Nadat bij zowel een poging van Rowan Hoekstra als een schot van Terpstra de juiste richting ontbrak en Abdelkhareq uit een corner over kopte, leidde een langdurige Black Boys-aanval tot treffer nummer drie. Daarbij verrichte Zijlstra het constructiewerk en haalde Hano de trekker over. Hij werd daarmee de tweede “gouden wissel”, al was de reden ook in dit geval zorgwekkend.

In het laatste deel van de wedstrijd schoot SSA Oosterstreek-Zandhuizen nog een keer voorlangs, terwijl Hoekstra de bal recht in de handen van de keeper schoot. De wedstrijd was toen echter al lang en breed gespeeld, al was het nooit echt een echte krachtmeting. Daarvoor was het weerwerk van de hekkensluiter - op een paar momentjes na - te mager.

Black Boys - SSA Oosterstreek-Zandhuizen 3-0 (1-0)
Doelpunten: 1-0 Ahmed Abdullah (23.), 2-0 Amin Abdelkhareq (52.), 3-0 Hanna Hano (72.)
Scheidsrechter: T. Kuijper
Gele kaart: Richard Nieuwland, Rowan Hoekstra (Black Boys)
Opstelling Black Boys: Madji Hanana, Onno Kappeyne van de Copello, Rui Jorge Kelly, Jordi Albada, Richard Nieuwland, Max Hofstra (14. Dennis Kempen/64. Hanna Hano)), Mladen Dubravac (47. Amin Abdelkhareq), Mark Zijlstra, Harry Terpstra, Rowan Hoekstra en Ahmed Abdullah 

Bron: Pengel