HJSC pakt de koppositie in 5A na winst in de derby tegen TOP’63

Door: Ynte Dragt Sport
Ramon Raap (13) laat TOP’63 keeper Jesse Metselaar kansloos en tekent voor de 2-0 van HJSC
Ramon Raap (13) laat TOP’63 keeper Jesse Metselaar kansloos en tekent voor de 2-0 van HJSC Foto: Ynte Dragt

OPPENHUIZEN - Gouden tijden zijn het momenteel voor HJSC uit Hommerts-Jutrijp. Vorige week pakten de groenhemden al de tweede periode en na de winst zaterdag in de streekderby tegen TOP’63 is HJSC de nieuwe koploper in de vijfde klasse A. HJSC nam de koppositie over van NOK. De Oudemirdumers verspeelden punten in Nij Beets tegen Blue Boys (1-1).

De winst tegen TOP’63 kwam eenvoudig tot stand. Van een derby waarin de underdog het de favoriet lastig maakt, was al na ruim een kwartier geen sprake meer. HJSC stond toen al met 0-2 voor op sportpark De Bou door doelpunten van Ramon Raap. Bij de Top en Twelsters ontbrak het niet aan inzet, wel aan absolute strijdlust om het HJSC moeilijk te maken.

Door de vroege achterstand oogde het spel van TOP’63 onzeker en dat was koren op de molen voor de Hommerts-Jutrijpers die vervolgens genadeloos toesloegen. Op slag van rust stond het al 0-4 voor HJSC. Justin Boonstra en een eigen doelpunt maakten het kwartet voor de Hommerts-Jutrijpers vol. Toch ging HJSC niet met een clean sheet de rust in in, want TOP’63 kon nog net iets terug doen voordat beide teams de kleedkamers opzochten. Rudy Meinema tekende namens de geelhemden voor de 1-4.

Gemiste strafschop 
In het tweede bedrijf zocht TOP’63 meteen de aanval om nog iets aan de achterstand te kunnen doen. De bal lag al snel op de stip voor de thuisploeg maar Jolt Scholtanus schoot de strafschop te zwak in en deze kon worden gepareerd door HJSC-goalie Erro Hofstra. Niet veel later was het toch raak voor TOP’63. Arjen van Brug bracht de thuisploeg terug naar 2-4. Even kwam de hoop op een resultaat terug bij de Top en Twelsters, maar deze werd al snel te niet gedaan door HJSC, nadat Bart van Kalsbeek uit een hoekschop bij de eerste paal vrij kon binnen koppen.

Met nog een half uur op de klok waren de beste kansen vervolgens nog voor HJSC, maar doelpunten vielen niet meer. De 2-5 was voor HJSC ruim voldoende om de zege veilig te stellen en als koploper de nieuwe week in te gaan. Zij gaan samen met NOK en RKO uit Rutten strijden om het kampioenschap in 5A en dat belooft een spannende titelstrijd te worden, want de verschillen zijn klein. TOP’63 blijft als ‘the best of te rest’ op de vierde plaats staan op flinke achterstand van de top drie.