Spannende strijd in de Elfstedenhal: Voorronde NK Scholenploegenachtervolging. Teams van CSG Bogerman naar de volgende ronde

Door: Ynte Dragt Sport
Voorronde NK Scholenploegenachtervolging in de Elfstedenhal
Voorronde NK Scholenploegenachtervolging in de Elfstedenhal Foto: Manon Ferwerda - Elfstedenhal

LEEUWARDEN - In de Elfstedenhal te Leeuwarden vond op dinsdag 27 februari een bloedstollende strijd plaats tussen maar liefst 27 teams van 9 verschillende scholen uit heel Friesland. Deze leerlingen van het voortgezet onderwijs en het MBO streden voor een felbegeerde plek in de finale van het Nederlands Kampioenschap Scholenploegenachtervolging, die op maandag 4 maart plaats zal vinden in Breda.

Na drie jaar is dit prachtige evenement terug van weggeweest en leerlingen van alle niveaus waren vastbesloten om hun school trots te maken. Dat maakt het NK Scholenploegenachtervolging ook zo bijzonder, of je nu een doorgewinterde schaatser met een wedstrijdlicentie bent of een enthousiaste beginner, iedereen mag meedoen. De leerlingen worden onderverdeeld in verschillende categorie├źn gebaseerd op niveau, geslacht en leeftijd. Zo krijgen alle teams de kans om zich te plaatsen voor de finale. Elk team rijdt twee wedstrijden en de snelste tijd telt.


Foto: Manon Ferwerda - Elfstedenhal

Vier teams van CSG Bogerman plaatsen zich
Na een dag vol spannende races was het tijd om bekend te maken welke 14 teams, samen met de teams van de andere voorrondes in het land, door zijn naar de finale in Breda. De leerlingen van csg Bogerman te Sneek hebben met maar liefst vier teams een plek bemachtigd. Een noemenswaardige prestatie is dat alle teams hun eerste tijd tijdens de tweede wedstrijd hebben weten te verbeteren. De teams die ondanks de snelle tijden toch geen plekje in de finale hebben weten te behalen, krijgen volgend jaar opnieuw de kans om te laten zien wat ze in hun mars hebben.

Voor nu bereiden de 14 teams zich voor op de finale en wachten wij in spanning af welke school zich straks Nederlands Kampioen van de Scholenploegenachtervolging mag noemen.