Nyck de Vries krijgt topzitje als fabriekscoureur bij Toyota

Sport
Nyck de Vries op archiefbeeld
Nyck de Vries op archiefbeeld

SNEEK - Nyck de Vries hoeft na zijn kortdurende F1-avontuur echt niet stil te zitten. Onlangs werd hij aangekondigd als Formule E-coureur en nu is hij ook aangekondigd als fulltime Toyota-fabriekscoureur in het World Endurance Championship. 

Nyck de Vries was al aan Toyota verbonden vóór zijn Formule 1-avontuur bij AlphaTauri. Hij was de test- en reservecoureur van de Japanse formatie, maar maakt nu bij zijn comeback dus direct promotie. Hij gaat als racecoureur de auto delen met Mike Conway en Kamui Kobayahsi. Hij vervangt Jose Maria Lopez.

Hij zal zijn werkzaamheden in het World Endurance Championship (WEC) gaan combineren met zijn taken als Mahindra-coureur in de Formule E. De Vries reageert natuurlijk verheugd op deze kans.

“Endurance racen is iets wat ik altijd al mooi heb gevonden en de klasse heeft echt de wind in de zeilen op dit moment. Ik maakte eerder in verschillende hoedanigheden al deel uit van het team, maar had nooit de kans om te racen. Die geweldige tijd is nu aangebroken en ik wil iedereen bedanken voor het aanhoudende vertrouwen in mij.”

“Ik kijk er zeer naar uit om de auto te delen met Mike en Kamui. Beide coureurs zijn ontzettend getalenteerd en hebben al veel bereikt en ik weet zeker dat we een sterk team zullen vormen.”

Bron: Racingnews365.nl