Black Boys wint in Oosterstreek en verstevigt positie

Door: Henk van der Veer Sport
Black Boys Sneek
Black Boys Sneek Foto Nico Altenburg

ZANDHUIZEN- Black Boys voegde vanmiddag in het zuiden van Friesland drie punten aan het totaal toe. Op sportpark Klaverweide in Oosterstreek was de formatie van trainer Richard Venema met één-vier een klein maatje te groot voor de samenwerkende senioren afdeling van de clubs Oosterstreek en Zandhuizen.

Op rozen

De Snekers die het zonder Shane van der Horst en Onno Kappeyne van de Copello moesten doen, zaten halverwege al op rozen, want na een snelle openingstreffer van Mobin Jafari bouwden de “All Blacks” de voorsprong met de regelmaat van een Zwitsers uurwerk uit. Eerst verdubbelde Max Hofstra de marge en nog voor rust kwam de bijna honderdjarige door een treffer van Ahmed Abdullah zoals gezegd, op rozen,

Gespeeld

Daarmee was de wedstrijd al na vijfenveertig minuten zo’n beetje gespeeld en helemaal toen Abdullah er in de tweede helft met zijn tweede van de middag nul0vier van maakte. Het slot van de wedstrijd waarin Venema aan het wisselen sloeg en waarin Alfo Flobbe bij het scheiden van de markt de eretreffer produceerde, had men dan ook wel op administratieve wijze kunnen afdoen. De arbiter van dienst had het in die tijdspanne overigens druk met de administratie, want toen vielen in een al lang gespeelde wedstrijden toch nog vijf gele kaarten.

Subtoppers

Met de overwinning in Oosterstreek verzekerden de Sneker zich van een stevige middenmootpostitie. Komende zondag ontmoet Black Boys met FFS een tegenstander uit dezelfde regionen. Dat duel der subtoppers wort op Tinga afgewerkt en begint om 14.00 uur.

SSA Oosterstreek-Zandhuizen - Black Boys 1-4 (0-3)
Doelpunt: 0-1 Mobin Jafari (9.), 0-2 Max Hofstra (17.), 0-3 Ahmed Abdullah (37.), 0-4 Abdullah (56.), 1-4 Alfo Flobbe (82.)
Scheidsrechter: G.H. Gerdes
Gele kaart: onbekende speler, Richard van der Zande (SSA Oosterstreek-Zandhuizen); Rui Jorge Kelly, Dennis Kempen, Richard Nieuwland (Black Boys)
Opstelling Black Boys: Madji Hanana, Dennis Kempen, Rui Jorge Kelly (87. Rowan Hoekstra), Jordi Albada, Richard Nieuwland, Harry Terpstra, Max Hofstra (65. Giovanni Bleeker), Mark Zijlstra, Msokolo Ramazanin Dieudonne, Mobin Jafari (65. Tolga Yilmaz) en Ahmed Abdullah

Bron: https://pengel.weebly.com/