ONS Sneek bevestigt zijn status bij Go Ahead Kampen

Sport
Foto: c.v.v. O.N.S. Sneek
Foto: c.v.v. O.N.S. Sneek

KAMPEN - ONS Sneek heeft gistermiddag zijn status als koploer in de eerste klasse I bevestigd en ook nog eens dubbel en dwars. Op Sportpark Middenwetering in Kampen was de lijstaanvoerder namelijk met nul-vier een klein maatje te groot voor Go Ahead, dat rond 15.00 uur met evenveel verliespunten aan de topaffiche was begonnen.

Gelijk
Trainer Arnoud Koster had zijn formatie ten opzichte van de veegpartij tegen SV Marum op twee posities gewijzigd. Joran Swart keerde terug ‘im Startelf’, terwijl Stephen Adisi deze keer vanaf het begin zijn opwachting mocht maken. Dat ging ten koste van Pieter Abe de Jong en Arjen Stremler. Zij zagen vanuit de dug-out dat ONS Sneek gelijk twee mogelijkheden kreeg. Bij beide fungeerde Tim ten Voorde als architect en Ruben Eijzenga als uitvoerder. Bij de eerste poging keerde Damian van Drenth de inzet en bij de tweede - een hoge kopbal - verwerkte de sluitpost de bal opnieuw tot corner. Die hoekschoppen waren echter niet aan de Snekers besteed, terwijl Giovanni Aronds bij mogelijkheid nummer drie de bal ook al niet tegen de touwen kreeg. Daardoor bleef de stand gelijk, waar een treffer heel goed mogelijk was geweest.

Raak
Die stand bleef ook gelijk bij de eerste twee mogelijkheden voor de thuisclub. Die verdwenen namelijk beide over het doel van Max Wolfs. Na die mogelijkheden was het weer de beurt aan ONS Sneek, maar bij een vrije trap van Ten Voorde belandde de bal naast het andere hok. Vervolgens schoot, Eijzenga Eijzenga recht op Van Drenth af schoot en verdween een inzet van Aronds in navolging van de free kick van Ten Voorde naast. Bij de volgende doelpoging van Sneker makelij was het echter wel raak, al zal de treffer van Eijzenga - een rollertje - de eindselectie van doelpunt van de maand niet halen.

Meer recht
Die rake inzet kwam overigens tot stand na een voorzet van Glenn Buma, waarna Jelle de Graaf vier minuten later de mogelijkheid kreeg om de marginale marge te verdubbelen. Zijn inzet werd echter geen rake en dat werden de volgende twee ook niet. Eerst lag Van Drenth met een knappe redding dwars en even later nam de lat bij een kopbal van Adisi die functie over. Zo leek de eerste helft met nul-één te worden afgesloten, maar nadat Wolfs voor de oranjehemden onheil voorkwam, tilde middenvelder Harmen Boelsma bij het naderen van de thee de stand alsnog naar nul-twee en die tussenstand deed meer recht aan de onderlinge verhoudingen.

Schitterende uithaal
De Sneker voorsprong werd dus op een gunstig tijdstip - één minuut voor het rustsignaal - uitgebreid. Eén minuut na de wisseling van speelhelft zorgde rechtsback Geoffrey Eelhof die deze week zijn verbintenis met ONS Sneek met twee seizoenen verlengde en dus in ieder geval tot en met het seizoen 2025-2026 op ‘South Park’ te bewonderen zal zijn, opnieuw voor expansie. Dat gebeurde door middel van een schitterende uithaal die op zeker de hiervoor genoemde eindselectie gaat halen.

“Gio
Kort daarop had Eijzenga de nul-vier op zijn schoen. De bal werd echter van de doellijn gehaald, terwijl Wolfs dat even later voor de doellijn deed. Wolfs behield vervolgens zijn clean sheet, omdat een treffer van de thuisclub vanwege aanvallen van de keeper werd geannuleerd. Ook de eerste actie van invaller Lars van der Brug was niet conform de regels, maar bij zijn tweede actie - een voorzet - bood hij Aronds de kans om de nul-vier bunnen te werken en die kans liet ”Gio” zich niet ontnemen.

Schrik
Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld en een paar minuten later toen de middenvelder een één-tweetje met De Graaf opzette, had dat helemaal het geval kunnen zijn. Laatstgenoemde slaagde er echter niet in om Van Drenthe voor de vijfde maal te passeren en bij de volgende actie van ‘Snelle Jelle’ kwam de Kamper goalie nog een keer met de schrik vrij. De schrik zat er even eerder bij ONS Sneek overigens goed in, toen Joran Swart de wereld na een ietwat lompe actie van Bryan Hellendoorn even voor een doedelzak aanzag. De technische staf deed het enige juist door de ‘dizzy captain’ er vanaf te halen en niet veel later ging ook de thuisclub er vanaf en wel met een alles zeggende nul-vier.

Go Ahead Kampen - O.N.S. Sneek 0-4 (0-2)
Doelpunten: 0-1 Ruben Eijzenga (34.), 0-2 Harmen Boelsma (44.), 0-3 Geoffrey Eekhof (46.), 0-4 Giovanni Aronds (72.~)
Scheidsrechter: H.A. Venekamp
Gele kaart: Lars van der Brug (ONS Sneek)
Opstelling ONS Sneek: Max Wolfs, Mounir Loolofs (86. Martijn de Rooij), Joran Swart (80. Pieter Abe de Jong), Glenn Buma, Geoffrey Eekhof, Giovanni Aronds, Harmen Boelsma (80. Nigel Hardenberg), Stephen Adisi, Jelle de Graaf, Tim ten Voorde en Ruben Eijzenga (86. Arjen Stremler) 

Bron: https://pengel.weebly.com/