IFKS-winst voor het skûtsje Westenwind van Daan van der Meer in de A-klasse

Sport
Foto: Ynte Dragt
Foto: Ynte Dragt

STAVOREN - Het skûtsje Westenwind van schipper Daan van der Meer heeft zondag de wedstrijd in de A-klasse van de IFKS gewonnen. Een dag eerder kwam hij nog als laatste over de finish. ’Het kan verkeren’, zei Van der Meer direct na afloop. ‘En we hadden strontmazzel, met die valse start. We zaten gewoon fout.’ De Westenwind moest een rondje draaien na een protestsituatie met de Jonge Jasper van Froukje Osinga.

‘Wij zaten gewoon fout, maar toen bleek dat het een algehele valse start was. We kregen een herkansing.’ Van der Meer lag lang tweede, achter de Eeltje Baas van Klaas Kuperus, maar hij besloot aan te vallen. ‘Een eerste plekje is namelijk ook wel leuk.’Het was de eerste overwinning voor De Westenwind in de A-klasse. Vorig seizoen werd Daan van der Meer met zijn skûtsje kampioen van de B-klasse.

Het skûtsje Sterke Jerke van Piter-Jilles Tjoelker eindigde als derde vandaag in Stavoren. De winnaar van zaterdag Sikke Heerschop kwam met zijn skûtsje Ingelskman als vierde over de finish.

Kleine A-klasse
In de kleine A-klasse kwam Andries Brouwer met het Goutumer Skûtsje als eerste over de streep. Hille Wichers werd tweede, met het Amsterdamse studentenskûtsje De Tiid sil ‘t Leare, en Bernd de Cneudt werd derde met de Lutgerdina Smeltekop.

B-klasse

Net als zaterdag won het skûtsje Trije Doarpen van Henk Regts uit Echtenerbrug de wedstrijd in de B-klasse. Age Bandstra uit Reaklif werd met zijn skûtsje Frya Fresena tweede. De derde plaats was voor het skûtsje Grytsje Obes van Arjen de Jong uit Koudum.

C-klasse
In de C-klasse behaalde Gerrit de Vries uit Sneek de overwinning. De nummer drie van zaterdag, was goed weg en kwam als eerste bij de eerste bovenboei. Hij heeft de koppositie daarna niet meer weggegeven. Jeroen Mous met het skûtsje Frije Fûgel uit Bakhuizen werd tweede. De nummer één van zaterdag, de Ut en Thus van Luuc Elzinga, nam de derde plaats in.

 


 

Uitslag Stavoren IFKS A-klasse:

NrNaamPunten2
1 Daan van der Meer, Westenwind, Heeg 0,9 1
2 Klaas Kuperus, Eeltje Baas, Makkum 2,0 2
3 Pieter-Jilles Tjoelker, Sterke Jerke, Earnewâld 3,0 3
4 Sikke Heerschop, Ingelskman, Rotterdam 4,0 4
5 Wytse Heerschop, Grutte Geert, Sneek 5,0 5
6 Bas Krom, Verwisseling, Yndyk 6,0 6
7 Wietse Bandstra, Redbad, Workum 7,0 7
8 Steven Zijsling, Striidber, IJlst 8,0 8
9 Froukje Osinga, Jonge Jasper, Franeker 9,0 9
10 Ton Brundel, Lytse Lies, Gaastmeer 10,0 10
11 Geale Tadema, It Doarp Eastermar, Eastermar 11,0 11
12 Gerrit Huisman, Ut e Striid, Franeker 12,0 12
13 Jeroen de Vos, Eelkje II, Heeg 13,0 13
14 Jaap Hofstee, ’t Swarte Wief, De Tynje 14,0 14
15 Sietse Broersma, Ora et Labora, Heeg 15,0 15
16 Ulbe Zwaga, Waaksdom, Joure 16,0 16