Dames Friso Sneek spelen twee keer thuis in de Challenge Cup

Sport
Foto: Lieuwe Bosch
Foto: Lieuwe Bosch

SNEEK - De deelname voor de dames van Friso Sneek aan de Challenge Cup heeft een onverwachte wending gekregen. De formatie van Erik Reitsma zou op 11 oktober in Sneek tegen PVK Olymp Praha spelen en een week daarop de return in Tsjechië, maar na overleg heeft dat geresulteerd in twee thuiswedstrijden voor Friso Sneek.

Hal te klein
De nummer zes uit de Tsjechische competitie speelt in een kleine hal die door de Europese bond de CEV niet goed genoeg bevonden is om daar de Europa-cupwedstrijden af te werken. Het verplaatsen van de wedstrijd naar een andere hal zou voor de club qua kosten danig in de papieren lopen. Een optie was namelijk een sporthal 80 km van Praag.De tegenstander heeft ons om die reden verzocht om hun thuiswedstrijd ook in Sneek te mogen spelen’verklaart wedstrijdsecretaris Tjitske Wind.

Beide partijen in Sneek
Inmiddels zijn PVK Olymp Praha, de Tsjechische volleybalbond, de Nevobo en VC Sneek akkoord gegaan om beide partijen in Sneek af te werken op dinsdag 10 oktober en woensdag 11 oktober. Beide duels beginnen om 20.00 in dSneker Sporthal.

Dynamiek
Trainer/coach Erik Reitsma: ”We willen de volgende ronde halen, daarmee omarmen we het voordeel van de extra thuiswedstrijd. Daarnaast brengt het een hele andere dynamiek om twee dagen na elkaar te spelen. Voor het team eenmooie uitdaging maar ook voor het publiek erg interessant.

Goede reclame voor Sneek
Ook Friso Sneek speelster Anniek Siebring ziet het sportieve voordeel: ”Jammer dat we geen leuke trip hebben. Wel weer goede reclame voor het volleybal in Sneek en we kunnen nu twee keer een leuke wedstrijd spelen in een mooie ambiance.’

Bron: VC Sneek