Sytse Bokma en Marrit van der Wal winnen fierljeppen in Winsum

Sport
Afbeelding

WINSUM - De tweede fierljepwedstrijd van het seizoen is bij de mannen gewonnen door Sytse Bokma uit Workum. Hij sprong in Winsum naar 19,60 meter. Bij de vrouwen was Marrit van der Wal uit It Heidenskip met 15,75 de sterkste.

Dat er een nieuwe winnaar bij de mannen zou komen, was na de voorrondes al bekend: Nard Brandsma, de winnaar van de openingswedstrijd in Buitenpost, kwam niet verder dan 14,13 en liep de finale mis. De tweede plaats achter Bokma in Winsum was voor Ysbrand Galama, met 19,53 meter. Bauke de Jong werd derde met 19,10.
 
Ook bij de vrouwen haalde de winnaar van vorige week, Hanneke Westert (Sneek), de finale vandaag niet. Van der Wal was in de voorrondes oppermachtig en werd in de finale niet meer bedreigd. De tweede plaats was voor Sigrid Bokma (15,34), voor Femke Rispens (14,59).

Bij de junioren sprong Germ Terpstra met 19,03 het verst. Brent Monsma pakte de winst bij de jongens met 16,44 en bij de meisjes ging de overwinning naar Sanne Bouwstra, met een afstand van 12,60 meter.
 
Bron: Omrop Fryslân