Schaats samen met de cast van De Tocht een stukje Elfstedentocht voor Spieren voor Spieren

Sport
Foto: Henk van der Veer
Foto: Henk van der Veer

LEEUWARDEN - Om zich voor te bereiden op hun rol gaat de cast van Musical De Tocht zondag 26 maart zoveel mogelijk Elfstedenkilometers schaatsen in de Elfstedenhal in Leeuwarden. 

En daar hebben ze jouw hulp bij nodig. Welk deel schaats jij mee voor Spieren voor Spieren? Inschrijven kan tot 15 maart.

11 etappes Van stad naar stad

Je mag natuurlijk de hele tocht van 200km schaatsen maar je kunt ook een stukje meerijden en zelf kiezen in welke ‘stad’ je op het ijs stapt. Kies je bijvoorbeeld voor Harlingen dan schaats je 14 kilometer naar Franeker (35 rondjes). Kies je voor Sneek als opstapplek dan rijd je in 4 kilometer naar IJlst (10 rondjes). Voor iedereen van jong tot oud is er een geschikte etappe.

Inschrijfgeld 1 euro per kilometer

Je inschrijfgeld gaat volledig naar het goede doel en is gelijk aan het aantal kilometers van de etappe die je schaatst. Kies je voor Harlingen - Franeker (14km) dan komt dat dus neer op 14 euro. Ga je voor Sneek - IJlst (4km) dan is het 4 euro. Je kunt ook meerdere etappes schaatsen, dan tellen de kilometers en de euro’s op. Het inschrijfgeld gaat in z’n geheel naar Spieren voor Spieren.

Wie mag er mee doen?

Iedereen die kan schaatsen mag meedoen, jong en oud. Voor de lange etappes hebben we ervaren bikkels nodig en voor de korte etappes kunnen kinderen hun steentje bijdragen. Bij elke etappe is plaats voor 125 deelnemers. Daarnaast zullen er bekende mystery guests meeschaatsen en zorgen dweilorkesten en livemuziek voor de Elfstedensfeer bij het publiek!