34e Brio Zeilmarathon van Terherne dit jaar op 13 mei

Sport
Afbeelding

TERHERNE - Op zaterdag 4 februari is de inschrijving gestart voor de 34e Friese Zeilmarathon in Terherne. Snel inschrijven is noodzakelijk omdat de race erg populair is bij watersporters. Er is plek voor 150 teams. De deelnemende teams komen uit heel Nederland, maar de meesten komen uit Friesland. Bij de marathon volgen de deelnemers een prachtig parcours van 60 km over de Friese Meren. 

Ieder type open zeilboot komt in aanmerking om mee te doen met de Briorace. Dit zorgt voor de nodige concurrentiestrijd tussen de polyvalken, randmeren en de ufo’s. Wat de Brio zeilmarathon echter bijzonder maakt, is dat er alleen gebruik mag worden gemaakt van de zeilen, de vaarboom, peddels of een jaaglijn. Geen motoren dus! Hierdoor zit deze wedstrijd vol strijdlust en krachtmeting, zowel tussen de deelnemers onderling als tussen de natuur en het materiaal.

De Brio Zeilmarathon op 13 mei is een jaarlijkse zeilrace van 60km voor open zeilboten over de Friese meren. Inschrijving start 4 februari om 10.00u. Er kunnen maximaal 150 teams deelnemen. www.briozeilmarathon.nl